Recepti Piletina 16. srpnja 2025.

Popečci od piletine i tikvica za prste polizati

Piletina
20 MIN
10 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Popečci od piletine i tikvica za prste polizati
Popečci od piletine i tikvica za prste polizati
foto: @stirrecipies Pinterest
Iskoristi tikvice i ostatke piletine na najbolji mogući način i napravi zdrave, hrskave popečke idealne za ručak, večeru ili međuobrok

Ovi popečci od tikvica i piletine sjajan su način da iskoristiš sezonske tikvice i ostatke pečene piletine. U osnovi su jednostavni – tikvice, malo sira, jaje, kukuruz i piletina.

No kad se štreberski slijede svi koraci  – posebno kada se tikvice dobro ocijede – dobiješ popečke koji su hrskavi izvana, mekani iznutra i puni okusa.

tikvica food, laura bais Možda vas zanima... Imamo 3 super recepta s tikvicama poznate tiktokerice Recepti

Prijaju u svako doba dana

Ovi popečci mogu biti međuobrok, lagana večera, prilog ili glavno jelo uz malo salate. Poseban dodatak je i lagani umak od kiselog vrhnja s vlascem, češnjakom i limunom – jednostavan za pripremu, a dodaje svježinu i kremoznost koja balansira hrskave rubove popečaka.

Cijeli recept gotov je za pola sata, a ispadne oko 12 komada. Dobar tek!

tikvice | Author: theendlessmeal.com/Pinterest Tikvice su hit namirnica ljeta foto: theendlessmeal.com/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci od piletine i tikvica
20 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Umak od kiselog vrhnja
Sastojci
  • Kiselo vrhnje 0,75 šalica
  • Svježi vlasac 2 žlica
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Češnjak 1 režanj
  • Sol
  • Papar
Postupak
  1. U srednjoj zdjeli pomiješaj kiselo vrhnje, nasjeckani vlasac, limunov sok i naribani češnjak. Posoli i popapri po ukusu. Čuvaj u hladnjaku do posluživanja.


Popečci
Sastojci
  • Tikvice 680 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Kuhana pileća prsa 1,50 šalica
  • Mozzarella 0,75 šalica
  • Kukuruz iz konzerve 0,60 šalica
  • Parmezan 0,50 šalica
  • Brašno 0,75 šalica
  • Jaje 1 kom
  • Svježi vlasac 3 žlica
  • Limunova korica 1 žlica
  • Češnjak 2 režanj
  • Suncokretovo ulje 60 ml
Postupak
  1. Naribane tikvice stavi u cjedilo iznad sudopera. Dodaj 1 žličicu soli, promiješaj i ostavi da odstoje 10 minuta. Zatim ih dobro ocijedi koristeći čistu kuhinjsku krpu ili gazu.


  2. U velikoj zdjeli pomiješaj ocijeđene tikvice, usitnjenu piletinu, naribanu mozzarellu, kukuruz, parmezan, brašno, umućeno jaje, nasjeckani vlasac, limunovu koricu i sitno nasjeckan češnjak. Začini solju i paprom po ukusu.


  3. U velikoj tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Smjesu oblikuj u popečke koristeći 3–4 žlice za svaki, lagano ih spljošti lopaticom. Prži ih u serijama dok ne postanu zlatno-smeđi, oko 2–3 minute po strani. Ocijedi ih na papiru i nastavi dok ne ispržiš sve.


  4. Popečke posluži tople, s umakom od kiselog vrhnja.


Tikvice sadrže puno vode. Ako ih ne ocijediš dovoljno, smjesa će biti mokra i popečci će se raspadati. Najbolje ih je posoliti i ostaviti desetak minuta, a zatim ih iscijediti kroz čistu kuhinjsku krpu ili gazu.

 

Isprobaj i ove izvrsne recepte za popečke!

Jamie oliver popečci Možda vas zanima... Jamie Oliver ima genijalne recepte za popečke od sira Recepti polpete od graška Možda vas zanima... Oduševit će te ove polpete od graška i krem sira Recepti Polpete od kelja i starog kruha Možda vas zanima... Ovi popečci od starog kruha i kelja baš su nam jako fini Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.