gastro postao
Chef Branko Ognjenović zna kako jednostavno pripremiti savršeni ručak za Badnjak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 743
Potrebno vam je
- 600 g losos
- 300 g špinat
- 1 kom korijen koromača
- 100 g maslac, slani
- 1 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 600 g krumpir, zreli
- 1 dl vino bijelo
- sol
- papar
Priprema
- Posudu namastimo maslacem, posložimo u nju špinat , koromač (rezan na rezance) i na to stavimo file lososa. Podlijemo s bijelim vinom i začinimo sa soli i paprom i stavimo kuhati. Pustimo da zakuha i zatim poklopimo da kuha 10 minuta. Moramo paziti da tekućina ne ishlapi.
- Dok se to kuha krumpir očistimo, izrežemo na kockice i stavimo kuhati u kipuću vodu.
- Jelo serviramo tako da krumpir koji smo skuhali i obložili maslacem položimo na tanjur, na krumpir stavimo špinat, losos i koromač.
- U tavu dodamo slatko vrhnje, začinimo ga i pustimo da prokuha. Njime prelijemo losos i ostalo, a za dekoraciju crveni papar pospemo oko jela.
Izvor Branko Ognjenović