Recepti 30. kolovoza 2021.

Povratak pećnice: 6 recepata koje moraš isprobati

Jela iz pećnice foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo ti šest jednostavnih i ukusnih ideja za jela iz pećnice u kojima će uživati cijela obitelj

S nestrpljenjem smo dočekali hladnije dane i povratak omiljenim brzinskim specijalitetima iz pećnice! Budimo iskreni, malo što može zamijeniti zlatnu koricu, hrskave rubove i neodoljiv miris jela iz pećnice. 

Izabrali smo šest recepata koji ne zahtijevaju puno truda ni snalaženje u kuhinji. Na tebi je da izabereš omiljeni recept i počastiš svoje najmilije ukusnim ručkom (ili večerom)!

  • Francuski krumpir s kobasicama

Francuski krumpir omiljeni je specijalitet diljem Europe, a poveznicu s Francuskom ima u činjenici da se koristi tehnika gratiniranja. Kako bilo, jelo je fantastičnog okusa i ako imaš ostatke jaja od prethodnog dana, ovo je idealan recept da ih ne baciš već pretvoriš u odličan ručak ili večeru.

 

Možda vas zanima... Odličan francuski krumpir s kobasicama Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy Zapečeni krumpir s kobasicama, foto: Sweety and Spicy

  • Zapečena tjestenina sa sirom

Donosimo ti recept poznatog talijanskog chefa Gennara Contalda za kremastu zapečenu tjesteninu sa šunkom i nekoliko vrsta sira. Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti malo manje od 40 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije. U slast!

 

Makaroni sa sirom Možda vas zanima... Zapečena tjestenina sa sirom slavnog chefa Recepti

 

  • Lazanje s domaćom tjesteninom

Pripremi lazanje s domaćom tjesteninom po receptu Sweety and spicy. Bolognese umak treba znati napraviti, a ključno je vrijeme kuhanja - dva sata na laganoj vatri. Dok se umak krčka, pozabavi se pripremom domaće tjestenine. Isplati se, garantiramo! 
 

Možda vas zanima... Pripremi najbolje lazanje s domaćom tjesteninom Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy Domaće lazanje, foto: Sweety and Spicy

 

  • Sendviči s trganom piletinom

Svega nekoliko minuta potrebno ti je za pripremu ovog slasnog recepta. Ono što ti možda zvuči problematično jest činjenica da moraš čekati dva do tri sata kako bi se ona ispekla i postala dovoljno meka. Ipak, za to se vrijeme možeš posvetiti pripremi domaćih peciva, priloga ili pak deserta - dok uživaš u mirisu mariniranog mesa. 

 

Možda vas zanima... Najmilije počasti sendvičima s trganom piletinom! Recepti
 
  • Zapečeni grah s kobasicom

Naša blogerica Sweet 'n' Salty by Matea donosi ti odličan recept za zapečeni grah s kobasicama. Ovaj zapečeni grah s kobasicom se razlikuje od klasičnog prvenstveno po kombinaciji začina. Okus i miris pomalo vuku na Istok, a to sigurno ne može biti loše! 

 

Možda vas zanima... Malo drugačiji zapečeni grah s kobasicom Kolumne

 

 | Author: sweet n salty by matea Zapečeni grah, foto: sweet n salty by matea

  • Slasne enchilade s piletinom i povrćem 

Jedan od poznatih meksičkih specijaliteta su i popularne enchilade - zapečene punjene kukuruzne tortilje. Mogućnosti punjenja su uistinu brojne, od morskih plodova do mesnih ili povrtnih punjena. Koristiti možeš kupovne, a ako imaš malo više vremena (i volje) možeš pripremiti i domaće tortilje. Rezultat će biti preukusan, bez obziru na opciju koju odabereš! Dobar tek!

 

Enchilade Možda vas zanima... Slasne enchilade s piletinom, sirom i povrćem Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.