gastro postao
Hrskavo iznenađenje u omiljenim čokoladnim bombončićima čine ovu neodoljivom- Praline s narezanim bademima stavite u ukrasnu limenu posudu i darujte dragoj osobi!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 147
Praline
- 125 g maslac, neslani
- 2 žlica šećer, u prahu
- 250 g čokolada za kuhanje
- 5 žlica liker od badema
- 75 g badem, oljušteni suhi
Preljev
- 150 g mliječna čokoladna glazura
- 30 g bijela čokolada
Priprema
- Za smjesu za praline mikserom (nastavcima za tučenje) pjenasto izmiješajte maslac i šećer u prahu na najvećoj brzini.
- Gotovu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi (glazura treba biti tekuća, ali ne previše topla).
- Liker od badema i čokoladnu glazuru umiješajte u smjesu s maslacem. Smjesu stavite u štrcaljku (s okruglastim otvorom) i na pergament papir ili u papirnate košarice istisnite hrpice.
- U svaku hrpicu utisnite nekoliko narezanih badema i praline stavite u hladnjak da se ohlade.
- Za preljev, nasjeckajte gotovu mliječnu čokoladnu glazuru i otopite je u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Time premažite praline i pospite naribanom bijelom čokoladom.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list