Recepti 13. listopada 2014.

Praline s bademima

Praline s bademima
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavo iznenađenje u omiljenim čokoladnim bombončićima čine ovu neodoljivom- Praline s narezanim bademima stavite u ukrasnu limenu posudu i darujte dragoj osobi!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 147

Praline

  • 125 g maslac, neslani
  • 2 žlica šećer, u prahu
  • 250 g čokolada za kuhanje
  • 5 žlica liker od badema
  • 75 g badem, oljušteni suhi

Preljev

  • 150 g mliječna čokoladna glazura
  • 30 g bijela čokolada

Priprema

  1. Za smjesu za praline mikserom (nastavcima za tučenje) pjenasto izmiješajte maslac i šećer u prahu na najvećoj brzini.
  2. Gotovu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi (glazura treba biti tekuća, ali ne previše topla).
  3. Liker od badema i čokoladnu glazuru umiješajte u smjesu s maslacem. Smjesu stavite u štrcaljku (s okruglastim otvorom) i na pergament papir ili u papirnate košarice istisnite hrpice.
  4. U svaku hrpicu utisnite nekoliko narezanih badema i praline stavite u hladnjak da se ohlade.
  5. Za preljev, nasjeckajte gotovu mliječnu čokoladnu glazuru i otopite je u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Time premažite praline i pospite naribanom bijelom čokoladom.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.