gastro postao
Bogatstvo mora sažeto u male ukusne zalogaje
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 134
Potrebno vam je
- 100 g lignja
- 100 g hobotnica
- 200 g škampi
- 200 g dagnja
- 200 g jakopska kapica
- 10 kom jaje kokošje
- 50 g peršin, list
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 1 žlica vinski ocat
- sol
- 5 list zelatina
Priprema
- Pažljivo oprati i oljuštiti ljuskare i mekušce, možete koristiti bilo koje koji su dostupni.
- Skuhati lignje, hobotnice i škampe u blago posoljenoj vodi, pa ih narezati na sasvim male kockice.
- U čaši vode kuhati dagnje i kapice dok se ne otvore. Prohladiti ih pod tekućom vodom, pa izvaditi mekani dio i narezati na komadiće.
- Na svakom jajetu napraviti rupicu promjera 1 cm i kroz nju isprazniti sadržaj.
- Začiniti mekušce i ljuskare s uljem, octom i peršinom, posoliti pa dobro promiješati.
- Puniti ljuske jaja tom mješavinom, ostavljajući od vrha 2 cm.
- Pripremati želatinu prema naputku, pa je lijevati u ljuske jaja sve dok se sasvim ne napune. Staviti napunjena jaja na nekoliko sati u hladnjak.
- Nakon par sati skinuti ljuske i poslagati „jaja“ na tanjur za posluživanje.