Recepti 13. listopada 2014.

Predjelo od plodova mora

Predjelo od plodova mora
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogatstvo mora sažeto u male ukusne zalogaje

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 134

Potrebno vam je

  • 100 g lignja
  • 100 g hobotnica
  • 200 g škampi
  • 200 g dagnja
  • 200 g jakopska kapica
  • 10 kom jaje kokošje
  • 50 g peršin, list
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 1 žlica vinski ocat
  • sol
  • 5 list zelatina

Priprema

  1. Pažljivo oprati i oljuštiti ljuskare i mekušce, možete koristiti bilo koje koji su dostupni.
  2. Skuhati lignje, hobotnice i škampe u blago posoljenoj vodi, pa ih narezati na sasvim male kockice.
  3. U čaši vode kuhati dagnje i kapice dok se ne otvore. Prohladiti ih pod tekućom vodom, pa izvaditi mekani dio i narezati na komadiće.
  4. Na svakom jajetu napraviti rupicu promjera 1 cm i kroz nju isprazniti sadržaj.
  5. Začiniti mekušce i ljuskare s uljem, octom i peršinom, posoliti pa dobro promiješati.
  6. Puniti ljuske jaja tom mješavinom, ostavljajući od vrha 2 cm.
  7. Pripremati želatinu prema naputku, pa je lijevati u ljuske jaja sve dok se sasvim ne napune. Staviti napunjena jaja na nekoliko sati u hladnjak.
  8. Nakon par sati skinuti ljuske i poslagati „jaja“ na tanjur za posluživanje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.