Recepti 28. studenoga 2023.

Predobar čokoladni kolač s orašastim plodovima

čokolada i orašasti plodovi
Čokoladni kruh s orašastim plodovima foto: Dee Dave/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Često su najjednostavniji recepti ono što najviše veseli. U tu kategoriju spada i ovaj sočan čokoladni kolač s nasjeckanim oraščićima

Ako ti je pomalo dosadio banana kruh, isprobaj recept za podjednako brz i pristupačan čokoladni kolač s orašastim plodovima! Smjesu ćeš pripremiti za manje od 10 minuta, ispeći će se za otprilike 45, a onda se samo još malo pričekati da se ohladi prije rezanja. 

Ako ga dobro umotaš, bit će sočan i sljedeći dan, a možeš ga i zamrznuti. Dobro ohlađeni kolač omotaj u papir za pečenje, a zatim u vrećicu za zamrzavanje sa zatvaračem. Istisni sav zrak, napiši datum pečenja na vrećicu i čuvaj ga u zamrzivaču do 2 mjeseca. U slast!

 

Kuglice od čokolade i pistacije Možda vas zanima... Kremaste kuglice od čokolade i pistacije Recepti

 

Osim oraha, poslužit će i pekani, bademi i lješnjaci, ali i kikiriki. Izbor prepuštamo tebi!

 | Author: Dee Dave/Pexels Ako kolač dobro umotaš, bit će sočan i sljedeći dan, a možeš ga i zamrznuti. foto: Dee Dave/Pexels

Čokoladni kolač s orašastim plodovima

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa
  • 200 g šećera
  • 3 jaja (M)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 g maslaca
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 180 ml mlijeka
  • 1 žličica sode
  • 150 g nasjeckanih oraha ili drugih orašastih plodova po izboru

 

Muffini s pekan orasima i čokoladom Možda vas zanima... Sočni muffini s pekanima i čokoladom Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U velikoj posudi izmiksaj omekšali maslac sa šećerom, vanilijom i jajima.
  3. U drugoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo, sodom i kakaom. 
  4. Umiješaj žlicom suhe sastojke, postepeno dolijevaj mlijeko i lagano miješaj. Na kraju dodaj i nasjeckane orašaste plodove.
  5. Prelij tijesto u namašćeni i lagano pobrašnjeni kalup za kruh.
  6. Peci otprilike 45 minuta. Ako primijetiš da se prebrzo peče s gornje strane, prekrij aluminijskom folijom.
  7. Pričekaj da se kolač u potpunosti ohladi prije rezanja!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.