Recepti 15. prosinca 2016.

Preslatke puslice s okusom djetinjstva

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjećate li se slatkih malih kolačića od bjelanjaka koje smo uvijek rado jeli?

Kada bi ostalo bjelanjaka, radile su se ove božanske slatke kapljice - puslice. Savršeno posušene, umočite ih u čokoladu, posipajte s malo sjeckanih prženih lješnjaka i dobit ćete predivan mali kolačić kakvog se ne bi posramila ni Martha Stewart!

Što vam je potrebno za izradu:

  • 4 bjelanca, sobne temperature
  • Prstohvat soli
  • 220 g mljevenog šećera
  • 172 žličice ekstrakta od vanilije

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva 
  2. U posudu staviti bjelanca i sol te postupno dodavati šećer; miksati električnim mikserom dok ne postane vrlo čvrsto (dok se ne počnu praviti mali vrhovi); kada je dodan sav šećer, pojačati jačinu miksanja na najjaču i miksati još 3 minute
  3. Na posudu za pečenje staviti papir za pečenje i na njega vrećicom (staviti smjesu u vrećicu, prerezati malo vrh i kroz njega istiskivati smjesu) istiskivati smjesu (otprilike 2 cm)
  4. Smanjiti temperaturu pećnice na 90 stupnjeva i staviti peći puslice; peći ih 1 1/2 h. Isključiti pećnicu i ostaviti ih da se potpuno ohlade u pećnici.

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.