gastro postao
Sjećate li se slatkih malih kolačića od bjelanjaka koje smo uvijek rado jeli?
Kada bi ostalo bjelanjaka, radile su se ove božanske slatke kapljice - puslice. Savršeno posušene, umočite ih u čokoladu, posipajte s malo sjeckanih prženih lješnjaka i dobit ćete predivan mali kolačić kakvog se ne bi posramila ni Martha Stewart!
Što vam je potrebno za izradu:
- 4 bjelanca, sobne temperature
- Prstohvat soli
- 220 g mljevenog šećera
- 172 žličice ekstrakta od vanilije
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva
- U posudu staviti bjelanca i sol te postupno dodavati šećer; miksati električnim mikserom dok ne postane vrlo čvrsto (dok se ne počnu praviti mali vrhovi); kada je dodan sav šećer, pojačati jačinu miksanja na najjaču i miksati još 3 minute
- Na posudu za pečenje staviti papir za pečenje i na njega vrećicom (staviti smjesu u vrećicu, prerezati malo vrh i kroz njega istiskivati smjesu) istiskivati smjesu (otprilike 2 cm)
- Smanjiti temperaturu pećnice na 90 stupnjeva i staviti peći puslice; peći ih 1 1/2 h. Isključiti pećnicu i ostaviti ih da se potpuno ohlade u pećnici.
Uživajte!