Recepti 13. listopada 2014.

Prhka savijača od trešanja

Prhka savijača od trešanja
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako umjesto trešanja rabite neko drugo voće, kušajte umak pa prema želji dodajte više šećera, cimet ili vaniliju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 962

Potrebno vam je

  • 1000 g trešnje
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 260 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol
  • voda

Priprema

  1. Trešnje operite i očistite od peteljki i koštica. Stavite ih u plitki i širi lonac te dodajte 200 g šećera i malo maslaca. Kuhajte na sasvim laganoj vatri 20-ak minuta. Ako nemate trešanja, možete koristiti višnje ili neko drugo sezonsko voće.
  2. U drugoj posudi izmiješajte brašno, 60 g šećera, prstohvat soli te maslac koji ste ostavili da omekša.
  3. Sve izradite prstima miješajući te dodajte jaja koja ste umutili pjenjačem te sasvim malo hladne vode, tek toliko da tijesto postane podatno i da ga oblikujete u kuglu.
  4. Omotajte plastičnom folijom i ostavite jedan sat u hladnjaku. Razvaljajte tijesto u plohu debelu oko pola centimetra.
  5. Prepolovite je nožem. Na jednu polovicu stavite trešnje koje su se skuhale i reducirale u gusti umak. Zarolajte. Isto ponovite s drugom polovicom tijesta.
  6. Premažite ih rastopljenim maslacem i pecite 35 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.