Recepti 13. listopada 2014.

Prhka torta s breskvama i šljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Ana Grgić savjetuje kako od slasnih voćki napraviti prhku tortu.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 572

Tijesto

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • sol
  • 100 g maslac, neslani
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 3 žlica vrhnje za šlag
  • 1 kom vanilin šećer

Potrebno vam je

  • 5 kom breskva
  • 6 kom šljiva
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 2 žlica gustin
  • 1 žlica limunov sok
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Umiješati brašno, šećer i sol. Dodati maslac narezan na kockice i napraviti glatku smjesu.
  2. Žutanjke, vrhnje i vaniliju umutiti u posebnoj posudi.
  3. Povezati te dvije smjese, napraviti glatko tijesto (ako je potrebno dodati još brašna) i staviti da odstoji u frižideru.
  4. U međuvremenu pripremiti nadjev. Breskve narezati na ploške, a šljive na pola. U zdjeli voće posuti s 2 žlice šećera, 2 žlice gustina, 1 žlicom limunova soka i malo cimeta.
  5. Tijesto razvaljati i staviti u pleh tako da i rubovi budu obloženii tijestom. Na to staviti nadjev, naribati ostatke tijesta, posuti s još malo šećera i zapeći.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.