gastro postao
Chef Ana Grgić savjetuje kako od slasnih voćki napraviti prhku tortu.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 572
Tijesto
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica šećer, kristal
- sol
- 100 g maslac, neslani
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 3 žlica vrhnje za šlag
- 1 kom vanilin šećer
Potrebno vam je
- 5 kom breskva
- 6 kom šljiva
- 2 žlica šećer, kristal
- 2 žlica gustin
- 1 žlica limunov sok
- mljeveni cimet
Priprema
- Umiješati brašno, šećer i sol. Dodati maslac narezan na kockice i napraviti glatku smjesu.
- Žutanjke, vrhnje i vaniliju umutiti u posebnoj posudi.
- Povezati te dvije smjese, napraviti glatko tijesto (ako je potrebno dodati još brašna) i staviti da odstoji u frižideru.
- U međuvremenu pripremiti nadjev. Breskve narezati na ploške, a šljive na pola. U zdjeli voće posuti s 2 žlice šećera, 2 žlice gustina, 1 žlicom limunova soka i malo cimeta.
- Tijesto razvaljati i staviti u pleh tako da i rubovi budu obloženii tijestom. Na to staviti nadjev, naribati ostatke tijesta, posuti s još malo šećera i zapeći.