Recepti 13. listopada 2014.

Prhki keksi od đumbira

Prhki keksi od đumbira
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni keksi od brašna obogaćeni čokoladnom glazurom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 674

Kolačići

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 prstohvat sol
  • 100 g šećer, kristal
  • 2 g prašak za pecivo
  • 150 g maslac, neslani
  • 2 mala žlica đumbir u prahu

Glazura

  • 50 g nasjeckani ušećereni đumbir
  • 50 g čokolada za kuhanje
  • 1 mala žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Prosijte u posudu brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte električnom miješalicom (lopaticama) najprije na najnižoj pa na najvišoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Odvajajte porcije veličine lješnjaka, oblikujte kuglice te ih rasporedite na lim za kolače, koji ste prethodno prekrili masnim papirom. Vilicom uronjenom u brašno na svakoj kuglici križno utisnite rešetkasti uzorak. Stavite peći na oko 180 stupnjeva C u srednji dio zagrijane pećnice. Pecite oko 10 minuta.
  3. Ispečene kolačiće zajedno s masnim papirom povucite na rešetku i ostavite da se ohlade.
  4. Grubo natrganu čokoladu i ulje otopite u vodenoj kupelji. Umočite u nju kuglice od keksa ili ih poprskajte i ostavite da se čokolada stvrdne.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.