gastro postao
Ukusni keksi od brašna obogaćeni čokoladnom glazurom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 674
Kolačići
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom vanilin šećer
- 1 prstohvat sol
- 100 g šećer, kristal
- 2 g prašak za pecivo
- 150 g maslac, neslani
- 2 mala žlica đumbir u prahu
Glazura
- 50 g nasjeckani ušećereni đumbir
- 50 g čokolada za kuhanje
- 1 mala žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Prosijte u posudu brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte električnom miješalicom (lopaticama) najprije na najnižoj pa na najvišoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu.
- Odvajajte porcije veličine lješnjaka, oblikujte kuglice te ih rasporedite na lim za kolače, koji ste prethodno prekrili masnim papirom. Vilicom uronjenom u brašno na svakoj kuglici križno utisnite rešetkasti uzorak. Stavite peći na oko 180 stupnjeva C u srednji dio zagrijane pećnice. Pecite oko 10 minuta.
- Ispečene kolačiće zajedno s masnim papirom povucite na rešetku i ostavite da se ohlade.
- Grubo natrganu čokoladu i ulje otopite u vodenoj kupelji. Umočite u nju kuglice od keksa ili ih poprskajte i ostavite da se čokolada stvrdne.