Recepti 08. svibnja 2016.

Grah salata: Idealan prilog nedjeljnom ručku

Grah salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata i zdrava salata gotova je u manje od 15 minuta

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 448

Potrebno vam je

  • 300 g grah, bijeli
  • 200 g mahune zelene (mlade)
  • 200 g rukola
  • 200 g matovilac
  • 50 g kozji sir
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica limunov sok

Priprema

  1. Grah operite i ocijedite. Mahune skuhajte da budu al dente, otprilike 10 minuta.
  2. Krastavce ogulite i odstranite im koštice, nasjeckajte ih na tanje prutiće. Rikolu i matovilac operite.
  3. Kozji sir narežite na tanke prutiće.
  4. U zdjeli pomiješajte sve sastojke, začinite sa soli, maslinovim uljem i limunovim sokom.
  5. Pri posluživanju pospite salatu sa svježe mljevenim paprom.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mario5 17:22 27. Listopad 2014.

    grah salata je kad kuhani, ocijeđeni grah, još vruć od kuhanja, zalijete zasoljenim octom (može jabučni ali bolji je vinski). kad se dobro ohladi, narežete luk na ploške i kockice, umiješajte to u grah, te sve zalijete bučinim uljem, promiješate, popaprite.