Teško je odoljeti i klasičnim princes krafnama, no što reći za ove divne princes krafne s jagodama? Ova lagana, proljetna verzija popularne slastice definitivno nas je oduševila, zato i donosimo recept
Tko ne voli princes krafne neka digne ruku! Ok, to smo i mislili - svi ih volimo i teško nam je odoljeti kada su punjene bilo čime, a kamoli pjenicom od jagoda. Koliko to slatko i kremasto zvuči, zar ne? Svi smo već isprobali jagode na milijun načina u slatkim verzijama pa je vrijeme da ih pripremimo i na ovaj proljetni način - da napravimo princes krafne s jagodama!
Ispeci princes krafne, pripremi kremubogatu okusom jagoda i slatkog vrhnja, a ako želiš, možeš ih servirati uz kavu ili čaj. Uopće ne zvuči loše! Imamo super recept za princes krafna s jagodama, sigurni smo da će ti se jako, jako svidjeti!
Za tijesto zakuhaj u loncu 250 ml vode, pa dodaj sol, maslac i vanillin šećer te ih miješajući otopi. Zatim odjednom uspi sve brašno i dalje miješajući dok se tijesto ne oblikuje u kompaktnu kuglu, a na dnu lonca se uhvati bijeli sloj. Tijesto premjesti u zdjelu i ostavi ga da se malo ohladi.
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
U tijesto umiksaj jedno po jedno jaje, premjesti tijesto u slastičarsku vrećicu s velikim zvjezdastim nastavkom te na lim obložen papirom za pečenje istisni velike ružice veličine loptice za golf.
Princes krafne peci oko 25 minuta. Kad budu gotove, izvadi ih i još vruće prereži nazubljenim nožićem. Ostavi ih da se ohlade na rešetki za kolače.
Dok se princes krafne hlade, operi i očisti jagode, pa polovicu usitni u mikseru. Ostatak jagoda nareži na tanke ploškice te ih poslaži na donji dio princes krafni i zasladi drugim vanillin šećerom.
Napravi šlag od slatkog vrhnja pa u nj umiješaj izmiksane jagode. Slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim otvorom napuni pjenom i njome nadjeni krafne. Gore stavi poklopčiće (gornji dio tijesta), pospi ih šećerom u prahu i posluži.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.