Recepti 22. travnja 2018.

Pripremite se za sezonu jagoda!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona jagoda samo što nije počela, a mi smo za vas pripremili nekoliko recepata koje baš morate isprobati.

Uskoro ćete ih moći kupiti na gotovo svakom uglu i bila bi prava šteta da ne pripremite nekoliko kremastih deserata.

Ovosezonsku listu slastica, kao i svaku prethodnu, treba predvoditi jedan klasik – ledeni vjetar. Ovo je univerzalno uspješan desert, koji nitko neće moći odbiti, a u prvom su planu upravo jagode.

 

ledeni-vjetar Možda vas zanima... Torta tjedna: Ledeni vjetar s jagodama Kolumne

 

Odmah uz bok ledenom vjetru je i vrhunska torta od jagoda i bijele čokolade koja se ne peče. Posao umjesto pećnice odrađuje zamrzivač, što znači da ćete na kraju poslužiti slasticu koja neodoljivo podsjeća na sladoled. U slučaju da više volite kombinacije s tamnom čokoladom, svakako bacite pogled na brzi bezglutenski kolač s jagodama.

 

torta, jagode Možda vas zanima... Savršena torta s bijelom čokoladom i jagodama Recepti Možda vas zanima... Kultni francuski kolač u domaćem ruhu Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

 

Sljedeći je desert na listi idealan za one koji vole elegantne i slojevite kolače. Blogerica Josipa inspiraciju je pronašla u francuskim fraisier torticama i osmislila recept koji vrijedi isprobati.

 

Možda vas zanima... Proljetno čudo: Čokoladni kolač s jagodama bez brašna Kolumne

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

 

Ako vam priprema slastica nije jača strana, zasladite se jednostavnim sirnim kombinacijama. Predlažemo dva recepta s mascarponeom – bruschette i tiramisu s jagodom.

 

Možda vas zanima... Zašto ne: Bruschette s jagodama Recepti Možda vas zanima... Varijacija na temu: Tiramisu od jagoda i bijele čokolade Recepti

 

Iskoristite sezonu jagoda u potpunosti i uživajte!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.