Recepti 13. listopada 2014.

Proljetna kvinoja salata

Proljetna kvinoja salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogatstvo okusa u jednostavnoj i ukusnoj salati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 851

Salata

  • 1 šalica kvinoja
  • 1 šaka radič, zeleni
  • 1 šaka rukola
  • 3 žlica arame alga
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 žlica badem, oljušteni suhi
  • 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 100 g seitan

Preljev

  • 1 dl voda
  • 1 dl rižin ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 dl rižin slad

Priprema

  1. Opranu kvinoju ubacite u lonac s 2 šalice vode, kad voda zakipi posolite. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  2. Arame alge kuhajte sa žlicom soja sosa i vodom (da ih prekrije), oko 20 minuta.
  3. Seitan narežite na kockice i marinirajte s malo soja sosa ili tamarija oko 20 minuta pa ga prepržite na tamnom sezamovom ulju.
  4. Ispržite sezam, pa bademe, na suhoj tavi uz stalno miješanje da se jednolično preprže. Bademe nasjeckajte.
  5. U međuvremenu operite papriku, radić i/ili rikolu. Papriku narežite na kockice, a radić i/ili rikolu natrgajte na manje komadiće.
  6. Seitan prepržite na tamnom sezamovom ulju.
  7. Preljev napravite tako da sve sastojke jednoliko pomiješate.
  8. Na kraju u zdjeli pomiješajte sve sastojke - kuhanu kvinoju, arame, sezam, bademe, papriku, prženi seitan, radič i rikolu i prelijte s preljevom.

Izvor Maja Kefeček

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.