gastro postao
Bogatstvo okusa u jednostavnoj i ukusnoj salati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 851
Salata
- 1 šalica kvinoja
- 1 šaka radič, zeleni
- 1 šaka rukola
- 3 žlica arame alga
- 1 kom crvena paprika
- 2 žlica badem, oljušteni suhi
- 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 100 g seitan
Preljev
- 1 dl voda
- 1 dl rižin ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 dl rižin slad
Priprema
- Opranu kvinoju ubacite u lonac s 2 šalice vode, kad voda zakipi posolite. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
- Arame alge kuhajte sa žlicom soja sosa i vodom (da ih prekrije), oko 20 minuta.
- Seitan narežite na kockice i marinirajte s malo soja sosa ili tamarija oko 20 minuta pa ga prepržite na tamnom sezamovom ulju.
- Ispržite sezam, pa bademe, na suhoj tavi uz stalno miješanje da se jednolično preprže. Bademe nasjeckajte.
- U međuvremenu operite papriku, radić i/ili rikolu. Papriku narežite na kockice, a radić i/ili rikolu natrgajte na manje komadiće.
- Seitan prepržite na tamnom sezamovom ulju.
- Preljev napravite tako da sve sastojke jednoliko pomiješate.
- Na kraju u zdjeli pomiješajte sve sastojke - kuhanu kvinoju, arame, sezam, bademe, papriku, prženi seitan, radič i rikolu i prelijte s preljevom.
Izvor Maja Kefeček