gastro postao
Matejkin kremasti rižoto baš svatko može pripremiti u 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1533
Potrebno vam je
- 1 žlica maslac, neslani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 5 kom mladi luk
- 1 vezica šparoge, vrtne
- 1 kom limunova korica
- 200 g riža,arborio
- 600 ml povrtni temeljac
- voda
- 60 g grana padano
- sol
- papar
Priprema
- Mladi luk očistite i narežite na kolutove (ja koristim i početak lišća), a šparoge prelomite gdje prirodno pucaju i gornji dio narežite na komade dugačke 3-4 cm.
- Na maslacu i maslinovom ulju popržite luk dok malo ne omekša, zatim dodajte šparoge i pirjajte oko 5 minuta.
- Dodajte koricu limuna i rižu pa posolite i popaprite. Pirjajte 2-3 minute pa podlijte s trećinom temeljca.
- Kuhajte uz povremeno miješanje i dodavanje temeljca (ili vode) po potrebi sve dok riža ne omekša. Skinite s vatre i umiješajte ribani sir te poslužite. Dobar tek!