Recepti 13. listopada 2014.

Proso sa šampinjonima i sezamom

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovaj recept s jednom od najstarijih i najzdravijih žitarica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Priprema

  1. Proso isperite pod hladnom vodom i kuhajte ga 25 minuta, a onda ostavite na toplom da nabubri.
  2. U međuvremenu očistite gljive, operite ih i pirjajte poklopljene na laganoj vatri u vlastitom soku dok voda ne ispari. Povremeno promiješajte.
  3. Jaja, mlijeko, sir i malo soli izmiješajte u mikseru kako bi dobili umak.
  4. Premažite vatrostalnu zdjelu maslacem te posložite: proso, gljive, sezam, te ponovite postupak.
  5. Prelijte umakom i zapecite u zagrijanoj pećnici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.