gastro postao
Lagano proljetno jelo za gastronomsko guštanje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 61
Potrebno vam je
- 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 200 g škampi
- 100 g grašak zeleni (smrznuti)
- 200 g kukuruz (u slavnoj vodi)
- 1 kom ljubičasti luk
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- 1 kom čili papričica
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Rižu skuhajte u slanoj vodi da bude al dente. 10 min pred kraj kuhanja dodajte grašak i kukuruz.
- Ljubičasti luk izrežite na tanke polumjesece, a chilli papričici odstranite sjemenke i žilice pa ju narežite na kolutiće.
- Na maslinovom ulju prepržite chilli papričicu, dodajte joj očišćene repove škampi i pržite 3 min. Dodajte dobro ocijeđenu rižu, kukuruz i grašak pa pržite još 3 min. Posolite i popaprite.
- U gotovu rižu umiješajte ljubičasti luk i vlasac. Poslužite toplo ili hladno.