Recepti 13. listopada 2014.

Pržena riža s kozicama

Pržena riža s kozicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano proljetno jelo za gastronomsko guštanje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 61

Potrebno vam je

  • 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 200 g škampi
  • 100 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 200 g kukuruz (u slavnoj vodi)
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Rižu skuhajte u slanoj vodi da bude al dente. 10 min pred kraj kuhanja dodajte grašak i kukuruz.
  2. Ljubičasti luk izrežite na tanke polumjesece, a chilli papričici odstranite sjemenke i žilice pa ju narežite na kolutiće.
  3. Na maslinovom ulju prepržite chilli papričicu, dodajte joj očišćene repove škampi i pržite 3 min. Dodajte dobro ocijeđenu rižu, kukuruz i grašak pa pržite još 3 min. Posolite i popaprite.
  4. U gotovu rižu umiješajte ljubičasti luk i vlasac. Poslužite toplo ili hladno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.