Recepti 03. listopada 2014.

Prženi krumpir s češnjakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Mnošvo začina prženom krumpiru daje posebnu aromu i okus

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 137

Potrebno vam je

  • 1 kom đumbir, korijen
  • 750 g krumpir, mladi
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 8 režanj češnjak
  • 1.50 mala žlica sjemenke koromača
  • 1.50 mala žlica kim
  • 1.50 mala žlica kurkuma
  • 100 ml voda
  • sol
  • 1 žlica limunov sok

Priprema

  1. Neoguljeni đumbir (3 cm ) narežite na tri debele ploške. Operite krumpir pa ga narežite na manje komade. Zagrijte ulje u tavi te propržite đumbir, neočišćeni češnjak, komorač, bijeli kim i kurkumu.
  2. Dodajte krumpire pa ih izmiješajte sa začinima. Pržite ih oko pet minuta da dobiju zlatnosmeđu boju. Potom nalijte vodu i poklopljene krumpire lagano kuhajte 25 minuta. Nekoliko puta protresite tavu.
  3. Izvadite đumbir i češnjak. Krumpire posolite i poškropite limunovim sokom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.