gastro postao
Mnošvo začina prženom krumpiru daje posebnu aromu i okus
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 137
Potrebno vam je
- 1 kom đumbir, korijen
- 750 g krumpir, mladi
- 1 žlica ulje maslinovo
- 8 režanj češnjak
- 1.50 mala žlica sjemenke koromača
- 1.50 mala žlica kim
- 1.50 mala žlica kurkuma
- 100 ml voda
- sol
- 1 žlica limunov sok
Priprema
- Neoguljeni đumbir (3 cm ) narežite na tri debele ploške. Operite krumpir pa ga narežite na manje komade. Zagrijte ulje u tavi te propržite đumbir, neočišćeni češnjak, komorač, bijeli kim i kurkumu.
- Dodajte krumpire pa ih izmiješajte sa začinima. Pržite ih oko pet minuta da dobiju zlatnosmeđu boju. Potom nalijte vodu i poklopljene krumpire lagano kuhajte 25 minuta. Nekoliko puta protresite tavu.
- Izvadite đumbir i češnjak. Krumpire posolite i poškropite limunovim sokom.
Izvor Skuhatćute