Recepti 07. listopada 2014.

Prženo povrće s češnjakom i ječmom

gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće prvo zapecite u pećnici, a zatim ga pomiješajte s prženim češnjakom, ječmom i pilećim temeljcem

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 545

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 12 režanj češnjak
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 šaka cikla
  • 250 g tikvice, zelene
  • 2 grančica majčina dušica
  • 2 grančica ružmarin
  • 80 ml ulje maslinovo
  • 350 g ječam
  • 100 ml vino bijelo
  • 1 l povrtni temeljac
  • 25 g parmezan
  • 2 žlica list bosiljka
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c. Nasjeckajte jedan luk i jedan češanj češnjaka. ostavite ih sa strane. Narežite ostatak luka pa stavite u lim za pečenje s mrkvom, ciklom, tikvom, začinima i ostatkom češnjaka. Začinite solju i paprom. Dodajte dvije žlice ulja pa sve promiješajte i pecite 40 - 45 minuta.
  2. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 20 minuta. Zagrijte preostale dvije žlice ulja na umjerenoj temperaturi pa dodajte ostatak luka i češnjaka s malo soli i papra. Sve pržite pet minuta.
  3. Umiješajte ječam i pržite minutu. Zatim ulijte vino i kuhajte dok ne ispari. Nakon toga ulijte temeljac. Neka provre pa kuhajte 30 minuta. Umiješajte povrće, sir i bosiljak, pa poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.