gastro postao
Povrće prvo zapecite u pećnici, a zatim ga pomiješajte s prženim češnjakom, ječmom i pilećim temeljcem
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 545
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 12 režanj češnjak
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 šaka cikla
- 250 g tikvice, zelene
- 2 grančica majčina dušica
- 2 grančica ružmarin
- 80 ml ulje maslinovo
- 350 g ječam
- 100 ml vino bijelo
- 1 l povrtni temeljac
- 25 g parmezan
- 2 žlica list bosiljka
- sol
- papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c. Nasjeckajte jedan luk i jedan češanj češnjaka. ostavite ih sa strane. Narežite ostatak luka pa stavite u lim za pečenje s mrkvom, ciklom, tikvom, začinima i ostatkom češnjaka. Začinite solju i paprom. Dodajte dvije žlice ulja pa sve promiješajte i pecite 40 - 45 minuta.
- Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 20 minuta. Zagrijte preostale dvije žlice ulja na umjerenoj temperaturi pa dodajte ostatak luka i češnjaka s malo soli i papra. Sve pržite pet minuta.
- Umiješajte ječam i pržite minutu. Zatim ulijte vino i kuhajte dok ne ispari. Nakon toga ulijte temeljac. Neka provre pa kuhajte 30 minuta. Umiješajte povrće, sir i bosiljak, pa poslužite.