gastro postao
Ovaj ukusni i neobični puding možete ukrasiti kandiranom narančinom koricom ili dodati preljev od vanilije s ekstraktom naranče. Lijep dodatak su i karamel-štapići. Rastopite šećer i izlijte ga u tankim mlazovima na papir za pečenje. Kad se ohladi, odlijepite ih.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 125 g riža, polirana (ili brašno )
- 7.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 4 kom jaje kokošje
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g maslac, neslani
- 1 mala žlica narančina kora
- 30 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žlica krušne mrvice
- sol
Priprema
- Očišćenu i opranu rižu zalijte vodom i pustite neka provrije. Zatim ocijedite vodu, zalijte rižu mlijekom, dodajte šećer, malo soli i kuhajte dok riža ne nabubri.
- Kocke šećera natrljajte narančinom koricom. Stavite ih u kuhanu rižu i ostavite neka se rastope. Vilicom lagano promiješajte rižu da se zrna rastresu i odvoje jedno od drugog. Dodajte osam razmućenih žumanjaka i maslac. Dodajte čvrsti snijeg od četiri bjelanjka.
- Ulijte smjesu u kalupe za puding premazane maslacem i posute krušnim mrvicama te stavite u umjereno zagrijanu pećnicu na oko 30-35 minuta.
Izvor Skuhatćute