Recepti 03. listopada 2014.

Puding od riže s narančom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj ukusni i neobični puding možete ukrasiti kandiranom narančinom koricom ili dodati preljev od vanilije s ekstraktom naranče. Lijep dodatak su i karamel-štapići. Rastopite šećer i izlijte ga u tankim mlazovima na papir za pečenje. Kad se ohladi, odlijepite ih.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 332

Potrebno vam je

  • 125 g riža, polirana (ili brašno )
  • 7.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g maslac, neslani
  • 1 mala žlica narančina kora
  • 30 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica krušne mrvice
  • sol

Priprema

  1. Očišćenu i opranu rižu zalijte vodom i pustite neka provrije. Zatim ocijedite vodu, zalijte rižu mlijekom, dodajte šećer, malo soli i kuhajte dok riža ne nabubri.
  2. Kocke šećera natrljajte narančinom koricom. Stavite ih u kuhanu rižu i ostavite neka se rastope. Vilicom lagano promiješajte rižu da se zrna rastresu i odvoje jedno od drugog. Dodajte osam razmućenih žumanjaka i maslac. Dodajte čvrsti snijeg od četiri bjelanjka.
  3. Ulijte smjesu u kalupe za puding premazane maslacem i posute krušnim mrvicama te stavite u umjereno zagrijanu pećnicu na oko 30-35 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.