Svi će se složiti, slavni 83-godišnji američki kantautor Bob Dylan na prvu definitivno nije božićni tip. No 2009. izdao je odličan božićni album "Christmas In The Heart" na kojem je 15 božićnih klasika u njegovoj osebujnoj interpretaciji, dok je o božićnom duhu, darovima, božićnoj glazbi, pa čak i pečenju božićnih kolača još 2006. pričao u dvosatnom radijskom specijalu "Christmas & New Year".
Spomenuti specijal "Christmas & New Year" nedavno je ponovno iskopan iz arhive i postao pravi hit, a posebno dio u kojem legendarni Bob Dylan priča o pečenju svog omiljenog božićnog deserta, a to je - tradicionalni božićni puding od smokava. Slavni glazbenik ispričao je ponešto i o povijesti ovog kolača...
"Ogladnim i dok samo pričam o ovom desertu... Zgrabite olovku i papir, uskoro će vam trebati. Puno vas me tražilo da vam otkrijem recept za moj omiljeni božićni kolač - puding od smokava i to ću sada i učiniti...
Inače, puding od smokava podrijetlo vuče od zobene kaše koja se počela pripremati u srednjem vijeku. U 16. stoljeću bio je poznat kao puding od šljiva, a sada je to popularni puding od smokava. Volim ovaj recept poslužen s obilnom količinom zlatnog sirupa i custard kreme", ispričao je Dylan.
Ako netko od vas nije dograbio olovku i papir, nema veze, jer mi jesmo pa u nastavku donosimo recept Boba Dylana za puding od smokava. Tko bi rekao da Dylan ovako dobro peče kolače... 😉
Bob Dylan
Božićni puding od smokve by Bob Dylan
Bobu Dylanu predlažemo da proba hrvatski specijalitet sa smokvama - smokvenjak...
...a donosimo i nekoliko slatkih božićnih klasika za koje smo sigurni da bi mu se svidjeli!