Recepti 13. listopada 2014.

Punjena pastrva na chefov način

Punjena pastrva na chefov način
gastro postao gastro.24sata.hr
Kaša od ječma i kelja učinit će pastrvu zanimljivim glavnim jelom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 202

Potrebno vam je

  • 4 kom pastrva šarenka
  • 200 g ječmena kaša
  • 200 g kelj lisnati
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • maslac, neslani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 dl riblji temeljac
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Pastrvu očistimo i napravimo file tako da ostane spojena u repu. Od glave i kosti skuhamo temeljac.
  2. Ječmenu kašu kuhamo u slanoj vodi, uz dodatak malo maslinova ulja. Kad je kuhana, ocijedimo.
  3. Kelj operemo i narežemo na rezance. zatim naglo prepržimo na maslinovu ulju uz dodatak rajčice narezane na kockice. Začinimo, dodamo maslac, sjedinimo.
  4. Tom smjesom punimo pastrvu koju smo prethodno oblikovali tako da smo špiceve pričvrstili zajedno s repom, tj. dobili dvije male posudice. Napunimo pripremljenom kašom.
  5. Stavimo tako napunjene pastrve u pleh, podlijemo ribljim temeljcem i bijelim vinom, posolimo, popaprimo i stavimo u pećnicu na oko 20 minuta.
  6. Ribu posložimo na tanjur, a u novu posudu dodamo ostatak tekućine iz pećnice, vrhnje za kuhanje pa pustimo da sve prokuha (tj. da se reducira). Potom dodamo malo rajčice nasjeckane na kockice i time prelijemo punjenu pastrvu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.