gastro postao
                                            
                                        
                                    Donosimo vam recept za mnogima omiljen komad mesa s grilla
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 494
Potrebno vam je
- 400 g govedina, mršava
 - 200 g teletina, mršava
 - 100 g svinjetina,srednje masna
 - sol
 - papar
 - 3 režanj luk cešnjak
 - 50 ml mineralna voda
 - 200 g feta sir
 - 200 ml ulje suncokretovo
 - 2 kom crvena paprika
 - 2 kom rajčica, crvena
 - 2 kom luk ,crveni
 - 1 kom čili papričica
 
Priprema
- Sve vrste mesa sameljite dvaput kroz sitnu šajbu (reznu ploču). Bijeli luk očistite i narežite na listiće. Prelijte vrućom vodom (oko 50 ml) i stavite da kuha.
 - Kad je dobro prokuhao, tu vodu kroz fino sito (cjedilo) procijedite na meso. Dodajte sol, papar i dobro promiješajte. Ulijte malo mineralne vode i sve miješajte dok ne dobijete jednoličnu masu koja se odvaja od posude i kompaktna je. Nasjeckani crveni luk i čili papričicu dodajte u kompaktnu smjesu te još jedanput pomiješajte. Od smjese radite loptice, koje oblikujte u pljeskavice. Svaku drugu pljeskavicu popunite kriškom fete pa pokrijte onom drugom. Stisnite malo rubove i sve još malo oblikujte. Stavite na roštilj da se peče.
 - Ostatak luka narežite na listiće, papriku na rezance, a rajčicu na kriške. Na ulju prepržite luk, papriku, dodajte češnjak koji ste prethodno prokuhali i sve prepržite. Začinite solju, paprom i čili papričicom te sve lagano pržite uz povremeno podlijevanje prema potrebi dok povrće ne omekša. Poslužite tako da na povrće stavite pljeskavicu.
 
Izvor Skuhatćute