gastro postao
Donosimo vam recept za mnogima omiljen komad mesa s grilla
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 494
Potrebno vam je
- 400 g govedina, mršava
- 200 g teletina, mršava
- 100 g svinjetina,srednje masna
- sol
- papar
- 3 režanj luk cešnjak
- 50 ml mineralna voda
- 200 g feta sir
- 200 ml ulje suncokretovo
- 2 kom crvena paprika
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom čili papričica
Priprema
- Sve vrste mesa sameljite dvaput kroz sitnu šajbu (reznu ploču). Bijeli luk očistite i narežite na listiće. Prelijte vrućom vodom (oko 50 ml) i stavite da kuha.
- Kad je dobro prokuhao, tu vodu kroz fino sito (cjedilo) procijedite na meso. Dodajte sol, papar i dobro promiješajte. Ulijte malo mineralne vode i sve miješajte dok ne dobijete jednoličnu masu koja se odvaja od posude i kompaktna je. Nasjeckani crveni luk i čili papričicu dodajte u kompaktnu smjesu te još jedanput pomiješajte. Od smjese radite loptice, koje oblikujte u pljeskavice. Svaku drugu pljeskavicu popunite kriškom fete pa pokrijte onom drugom. Stisnite malo rubove i sve još malo oblikujte. Stavite na roštilj da se peče.
- Ostatak luka narežite na listiće, papriku na rezance, a rajčicu na kriške. Na ulju prepržite luk, papriku, dodajte češnjak koji ste prethodno prokuhali i sve prepržite. Začinite solju, paprom i čili papričicom te sve lagano pržite uz povremeno podlijevanje prema potrebi dok povrće ne omekša. Poslužite tako da na povrće stavite pljeskavicu.
Izvor Skuhatćute
pljeskavica
grill
feta sir
ručak
glavno jelo
večera
jesen
ljeto
proljeće
kuhanje
niskokaloricna prehrana
jelo od mesa
roštilj