Recepti 03. listopada 2014.

Punjena pljeskavica s fetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za mnogima omiljen komad mesa s grilla

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 494

Potrebno vam je

  • 400 g govedina, mršava
  • 200 g teletina, mršava
  • 100 g svinjetina,srednje masna
  • sol
  • papar
  • 3 režanj luk cešnjak
  • 50 ml mineralna voda
  • 200 g feta sir
  • 200 ml ulje suncokretovo
  • 2 kom crvena paprika
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom čili papričica

Priprema

  1. Sve vrste mesa sameljite dvaput kroz sitnu šajbu (reznu ploču). Bijeli luk očistite i narežite na listiće. Prelijte vrućom vodom (oko 50 ml) i stavite da kuha.
  2. Kad je dobro prokuhao, tu vodu kroz fino sito (cjedilo) procijedite na meso. Dodajte sol, papar i dobro promiješajte. Ulijte malo mineralne vode i sve miješajte dok ne dobijete jednoličnu masu koja se odvaja od posude i kompaktna je. Nasjeckani crveni luk i čili papričicu dodajte u kompaktnu smjesu te još jedanput pomiješajte. Od smjese radite loptice, koje oblikujte u pljeskavice. Svaku drugu pljeskavicu popunite kriškom fete pa pokrijte onom drugom. Stisnite malo rubove i sve još malo oblikujte. Stavite na roštilj da se peče.
  3. Ostatak luka narežite na listiće, papriku na rezance, a rajčicu na kriške. Na ulju prepržite luk, papriku, dodajte češnjak koji ste prethodno prokuhali i sve prepržite. Začinite solju, paprom i čili papričicom te sve lagano pržite uz povremeno podlijevanje prema potrebi dok povrće ne omekša. Poslužite tako da na povrće stavite pljeskavicu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.