gastro postao
Donosimo vam recept za mnogima omiljen komad mesa s grilla
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 494
Potrebno vam je
- 400 g govedina, mršava
- 200 g teletina, mršava
- 100 g svinjetina,srednje masna
- sol
- papar
- 3 režanj luk cešnjak
- 50 ml mineralna voda
- 200 g feta sir
- 200 ml ulje suncokretovo
- 2 kom crvena paprika
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom čili papričica
Priprema
- Sve vrste mesa sameljite dvaput kroz sitnu šajbu (reznu ploču). Bijeli luk očistite i narežite na listiće. Prelijte vrućom vodom (oko 50 ml) i stavite da kuha.
- Kad je dobro prokuhao, tu vodu kroz fino sito (cjedilo) procijedite na meso. Dodajte sol, papar i dobro promiješajte. Ulijte malo mineralne vode i sve miješajte dok ne dobijete jednoličnu masu koja se odvaja od posude i kompaktna je. Nasjeckani crveni luk i čili papričicu dodajte u kompaktnu smjesu te još jedanput pomiješajte. Od smjese radite loptice, koje oblikujte u pljeskavice. Svaku drugu pljeskavicu popunite kriškom fete pa pokrijte onom drugom. Stisnite malo rubove i sve još malo oblikujte. Stavite na roštilj da se peče.
- Ostatak luka narežite na listiće, papriku na rezance, a rajčicu na kriške. Na ulju prepržite luk, papriku, dodajte češnjak koji ste prethodno prokuhali i sve prepržite. Začinite solju, paprom i čili papričicom te sve lagano pržite uz povremeno podlijevanje prema potrebi dok povrće ne omekša. Poslužite tako da na povrće stavite pljeskavicu.
Izvor Skuhatćute