Recepti 03. listopada 2014.

Punjena purica

gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna sočne puretine krije se u niskoj temperaturi pećnice

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1225

Potrebno vam je

  • 4 kg puretina (cijeli, prosjek)
  • 1 vezica celer, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 6 šalica kruh pšenični, bijeli
  • 4 žlica maslac, slani
  • 1 šalica celer, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 1 mala žlica kadulja
  • 0.50 mala žlica ružmarin
  • 0.50 mala žlica majčina dušica
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 0.50 šalica brusnice
  • 1 šalica pureći temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Noć prije kuhanja napunite lonac vodom pa dodajte iznutrice, osim jetrica, celer, luk, mrkvu, sol i papar. Kuhajte nekoliko sati dok iznutrice ne omekšaju i sve dobro nasjeckajte.
  2. Prepržite kruh nasjeckan na kockice u pećnici na 180°c oko pet minuta.
  3. U velikoj tavi otopite maslac, dodajte luk, celer i češnjak te pržite dok ne omekšaju. Začinite pa dodajte nasjeckanu jabuku i brusnice.
  4. Lagano namastite lim za pečenje pa smjesu iz tave prebacite u lim. Ulijte temeljac i promiješajte. Začinite solju i paprom pa pecite 30 minuta na 180°c.
  5. Ponovno vratite u lonac i kuhajte na laganoj vatri uz dodatak još malo temeljca. Kad je sve mekano, dodajte sve ostale sastojke te napunite puricu smjesom. Pecite je na 180°c sat i pol za svaki kilogram purice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.