Punjene jagode, odnosno deviled strawberries, pravo su malo slatko iznenađenje u kojem posebno uživamo sada, kada je u punom jeku sezona jagoda. Imamo top recept za punjene jagode, isprobaj ga!
Popularna punjena jaja, odnosno na engleskom - deviled eggs, hit su predjelo, posebno u vrijeme Uskrsa. A sada ti donosimo recept za slatki punjeni proljetni hit - punjene jagode, odnosno deviled strawberries.
Punjene jagode odlično u ovome receptu nadopunjava cheesecake krema (krem sir, šećer u prahu, malo vanilije i limuna). Ovaj recept za punjene jagode jako je jednostavan, lagan i gotov za samo 15 minuta. A oduševit će sve koji ga kušaju!
Punjene jagode
foto: The Domestic Rebel/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Punjene jagode
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
20
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krem sir
115
g
Grčki jogurt
125
ml
Šećer u prahu
2
žlica
Vanilin šećer
1
kom
Morska sol
0,13
žličica
Limunova korica
1
žličica
Sok od limuna
1
žlica
Jagode
10
kom
Graham krekeri
3
kom
Postupak
Izmiksaj zajedno krem sir i jogurt - trebaš dobiti glatku, kremastu smjesu.
Dodaj šećer u prahu, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i sok od limuna i dalje miksaj da dobiješ pjenastu smjesu.
Kad je smjesa kremasta i glatka, stavi je u slastičarsku vrećicu i odreži vrh.
Jagode operi, osuši i prereži napola. Na svaku polovicu jagode stavi malo kreme te pospi zdrobljenim graham (ili nekim drugim keksima). Možeš svaku punjenu jagodu posuti i s još malo naribane limunove korice.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.