Dubai jagode nastavak su slatkog Dubai trenda. Sastojci su, naravno, jagode, ali i svi elementi Dubai čokolade - čokolada, pistacije, kadaif. Imamo super recept!
Prošli tjedan razveselila nas je vijest kako će se ovogodišnji Asian Street Food Festival održati na zagrebačkom Strossmayerovu trgu od 23. do 29. travnja. A još više nas je razveselilo kad smo doznali da će na festivalu svoju kućicu Gdje je Jura? imati sjajan mladi slastičar Juraj Klepić koji je tijekom proteklog Adventa, na Fuliranju, oduševio svojim Dubai fritulama! A što Juraj sprema za ovaj put? Između ostalog, i nov i osvježavajuć Dubai hit - Dubai jagode!
Dubai jagode nova su, proljetna izvedenica slavne Dubai čokolade. Nakon što su nas osvojili Dubai čokolada, Dubai fritule, Dubai brownies... stižu nam i Dubai jagode koje će sigurno biti novi slatki hit ovog proljeća.
Od čega se sastoje Dubai jagode? Naravno, od finih slatkih jagoda, ali i svih elemenata Dubai čokolade - pistacije, kadaifa i čokolade. Donosimo recept za Dubai jagode, moraš ih isprobati!
Dubai jagode
foto: Monica Baeza/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Dubai jagode
25 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslac
2
žlica
Kadaif
115
g
Maslac od pistacija
250
ml
Tahini
2
žlica
Čokolada - komadići
1
šalica
Kokosovo ulje
1
žličica
Jagode
700
g
Pistacije
Postupak
Maslac rastopi u velikoj tavi na srednjoj vatri. Na rastopljenom maslacu poprži kadaif dok ne dobije zalaću boju i postane hrskav - oko 10 minuta.
Ugasi vatru i umiješaj maslac od pistacije i tahini. Pusti da se ohladi u tavi 10-ak minuta.
Komadiće čokolade i kokosovo ulje stavi u posudu koja može ići u mikrovalnu. Rastopi u mikrovalnoj u serijama od 30 sekundi, s tim da promiješaj čokoladu nakon svake serije.
Naravno, čokoladu i kokosovo ulje (mast) možeš rastopiti i na pari.
Jagode operi, okloni im listove te ih prereži na pola.
Pripremi 4 čaše zapremine cca 350 ml. Na dno svake čaše stavi po 8 polovica jagoda, potom ih prelij sa 2 žlice rastopljeen čokolade koja bi trebala ispuniti rupe između jagoda. Na to stavi po 3 žlice nadjeva od kadaifa i maslaca od pistacije.
Ponovni još jedan sloj. Završi s još malo rastopljene čokolade te sve pospi krupno nasjeckanim pistacijama.
Posluži odmah ili poklopi i stavi u hladnjak na 10 minuta kako bi se čokolada mogla stvrdnutti.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
467 kcal
23 %
MASTI
26,00 g
36 %
KOLESTEROL
0,15 g
0 %
UH
59,00 g
21 %
PROTEINI
5,00 g
10 %
Dubai jagode najbolje je pojesti svježe, no mogu se i čuvati u hladnjaku do 5 dana. Ipak, kad jagode puste svoje sokove, više to neće biti jednako fino, a tekstura će postati gnjecava. Zato radije, ako ne misliš sve odmah pojesti, komponente ovog deserta čuvaj odvojeno.