Recepti 03. listopada 2014.

Punjene lignje

Punjene lignje
gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet koji morate probati

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 129

Potrebno vam je

  • 4 kom lignja
  • 4 kom škampi
  • 40 g krušne mrvice
  • 1 kom limunova korica
  • 1 kom limunov sok
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 0.50 režanj češnjak
  • 4 g peršin, list
  • 100 g salata, zelena
  • 40 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Skinite glavu lignjama i kuhajte ih u vodi u koju ste dodali limunov sok.
  2. Krupno nasjeckajte ticala i sitno nasjeckajte škampe. Nasjeckajte češnjak i peršin. Pomiješajte češnjak, peršin, krušne mrvice, bjelanjak, ticala, škampe, prstohvat limunove korice i sol i papar prema ukusu.
  3. Tom smjesom napunite lignje i pričvrstite ih čačkalicom da nadjev ne iscuri.
  4. Lagano nauljite lim za pečenje i u njega složite lignje.
  5. Pecite ih u pećnici na 180 °C otprilike 15 minuta.
  6. Razdijelite lisnatu salatu na 4 tanjura. Narežite lignje i složite ih na lisnatu salatu. Poškropite maslinovim uljem.

Izvor "Riba", Mozaik

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.