gastro postao
Specijalitet koji morate probati
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 129
Potrebno vam je
- 4 kom lignja
- 4 kom škampi
- 40 g krušne mrvice
- 1 kom limunova korica
- 1 kom limunov sok
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 0.50 režanj češnjak
- 4 g peršin, list
- 100 g salata, zelena
- 40 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Skinite glavu lignjama i kuhajte ih u vodi u koju ste dodali limunov sok.
- Krupno nasjeckajte ticala i sitno nasjeckajte škampe. Nasjeckajte češnjak i peršin. Pomiješajte češnjak, peršin, krušne mrvice, bjelanjak, ticala, škampe, prstohvat limunove korice i sol i papar prema ukusu.
- Tom smjesom napunite lignje i pričvrstite ih čačkalicom da nadjev ne iscuri.
- Lagano nauljite lim za pečenje i u njega složite lignje.
- Pecite ih u pećnici na 180 °C otprilike 15 minuta.
- Razdijelite lisnatu salatu na 4 tanjura. Narežite lignje i složite ih na lisnatu salatu. Poškropite maslinovim uljem.
Izvor "Riba", Mozaik