Recepti 13. listopada 2014.

Punjeni filet brancina s palentom i mrkvom

Punjeni filet brancina s palentom i mrkvom
gastro postao gastro.24sata.hr
Moćnog tijela i iznimno fine strukture mesa brancin je izuzetno cijenjen među ugostiteljima i poznavateljima dobre hrane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 310

Potrebno vam je

  • 500 g brancin
  • 150 g blitva
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 2 g mrkva, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Birajte svježeg brancina i pažljivo ga očistite. Sastružite mu ljuske, odstranite glavu, ogulite kožu i kosti, te izdvojite fine bijele filete. Operite i očistite blitvu. Skinite joj bijeli dio stapke tako da ostane samo zeleni dio lista.
  2. Položite blitvu na filet brancina i pažljivo motajte kako se nježno riblje meso ne bi oštetilo. Pomozite si prozirnom folijom te sve nježno stisnite. Kuhajte na srednje jakoj vatri. Ne smije uzavreti.
  3. Mrkvu očistite i narežite na trakice te kratko kuhajte u slanoj vodi.
  4. U drugom lončiću skuhajte palentu prema uputama na pakiranju. Dodajte joj maslinovo ulje kako bi bila kremastija. Izlijte je u plitki kalup da se hladi. Režite je na valjčiće kalupom, ili manjom uskom čašom.
  5. Mrkvu omotajte oko valjka palente.
  6. Brancin odmotajte iz folije i režite kao salamu. Posolite i poparite po ukusu.

Moćnog tijela i iznimno fine strukture mesa brancin je izuzetno cijenjen među ugostiteljima i poznavateljima dobre hrane

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.