gastro postao
Moćnog tijela i iznimno fine strukture mesa brancin je izuzetno cijenjen među ugostiteljima i poznavateljima dobre hrane
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 310
Potrebno vam je
- 500 g brancin
- 150 g blitva
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- 2 g mrkva, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Birajte svježeg brancina i pažljivo ga očistite. Sastružite mu ljuske, odstranite glavu, ogulite kožu i kosti, te izdvojite fine bijele filete. Operite i očistite blitvu. Skinite joj bijeli dio stapke tako da ostane samo zeleni dio lista.
- Položite blitvu na filet brancina i pažljivo motajte kako se nježno riblje meso ne bi oštetilo. Pomozite si prozirnom folijom te sve nježno stisnite. Kuhajte na srednje jakoj vatri. Ne smije uzavreti.
- Mrkvu očistite i narežite na trakice te kratko kuhajte u slanoj vodi.
- U drugom lončiću skuhajte palentu prema uputama na pakiranju. Dodajte joj maslinovo ulje kako bi bila kremastija. Izlijte je u plitki kalup da se hladi. Režite je na valjčiće kalupom, ili manjom uskom čašom.
- Mrkvu omotajte oko valjka palente.
- Brancin odmotajte iz folije i režite kao salamu. Posolite i poparite po ukusu.
Moćnog tijela i iznimno fine strukture mesa brancin je izuzetno cijenjen među ugostiteljima i poznavateljima dobre hrane
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić