gastro postao
Bogati mesni užitak koji će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 346
Potrebno vam je
- 8 kom teletina, mršava
- 100 g teletina, mljevena
- 100 g maslac, neslani
- 20 g gljive, sušene
- 20 g krušne mrvice
- 10 g parmezan
- 1 vezica peršin, korijen s lišćem
- 5 list kadulja
- 5 list mažuran
- 1 kom jaje kokošje
- 10 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- goveđi temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Namačite suhe gljive u mlakoj vodi barem 1 sat pa ih stisnite kako biste iscijedili suvišnu tekućinu, a zatim nasjeckajte zajedno sa začinskim biljem.
- U tavi, na umjerenoj vatri rastopite 5 žlica maslaca i popržite mljevenu teletinu tako da posmeđi sa svih strana. Ostavite da se sasvim ohladi.
- Za nadjev pomiješajte krušne mrvice namočene u temeljcu, mljevenu teletinu, parmezan, gljive i jaje u velikoj zdjeli s mlijekom. Batom za meso istucite komade teletine.
- Ravnomjerno premažite nadjevom svaki komad teletine. Zaklopite komade mesa u svitak i svaki svitak zatvorite čačkalicom. Pecite na 2 žlice ulja i preostalome maslacu. Kada meso potamni, posolite i popaprite prema ukusu.
- Dodajte otprilike 250 ml goveđega temeljca i otklopljeno pirjajte na slaboj vatri 30 do 40 minuta. Poslužite mlako.
Izvor Kuharica "Meso" u izdanju Mozaik knjige