gastro postao
Pureća prsa marinirajte u medu koji ste pomiješali sa solju, češnjakom i začinima (kadulja, bosiljak, ružmarin)
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 235
Potrebno vam je
- 600 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 1 l voda
- 50 g krupna morska sol
- 40 g med, vrcani
- 1 režanj češnjak
- 0.50 kom mrkva, crvena
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 grančica kadulja
- 1 grančica bosiljak, vezica
- 1 grančica ružmarin
- 1 kom limun
- naranča (crveno meso)
- ulje maslinovo
- aceto balsamico
- 1 dl vino bijelo
- endivija
- vlasac ( listovi)
- peršin, list
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Stavite pureća prsa u komadu u marinadu koju ste pripremili na sljedeći način: u vodi rastopite krupnu sol i med, dodajte neoguljeni nagnječeni češnjak, grančice kadulje, bosiljka i ružmarina, te naribanu limunovu koricu. Ostavite da prenoći u hladnjaku.
- Izvadite meso iz marinade, posušite ga, stavite u vrećicu za pečenje zajedno sa svim sastojcima iz marinade u kojoj se meso mariniralo, te dodajte maslinovog ulja. Vrećicu dobro zatvorite i pecite na temperaturi 210 stupnjeva C oko 25 - 30 minuta.
- Pečeno pureće meso narežite na tanje ploške. Jedan dio naranče ocijedite, a od drugog dijela napravit tanke ploške.
Pureća prsa marinirajte u medu koji ste pomiješali sa solju, češnjakom i začinima (kadulja, bosiljak, ružmarin)