Recepti 13. listopada 2014.

Puretina u kruhu sa čvarcima

Puretina u kruhu sa čvarcima
gastro postao gastro.24sata.hr
Kruh u kombinaciji s puretinom i čvarcima - 3 u 1, san svakog gurmana

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 917

Potrebno vam je

  • 600 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g čvarci
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 0.50 kom kvasac, svježi
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pureća prsa začinite solju i paprom i uz dodatak malo ulja naglo zapečite u pećnici 15 min na 175 stupnjeva Celzijevih.
  2. U malo tople vode, šećera, germe i žlice brašna zamijesite tijesto i ostavite na toplom da se digne. Kada se digne, dodajte maslinovo ulje, sol, čvarke i ostatak brašna, te zamiješajte tvrđe tijesto uz dodatak mlake vode. Ostavite da se diže pola sata.
  3. Razvaljajte tijesto debljine 1 cm, stavite puretinu te zarolajte.
  4. Tijesto premažite razmućenim jajem i pecite u pećnici na 155 celzijevih stupnjeva oko 1 sat.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.