Recepti 03. listopada 2014.

Putica za vinske svece

gastro postao gastro.24sata.hr
Kolači iz davnina oživljavaju mirise djetinjstva

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 554

Tijesto

  • 10 g kvasac, svježi
  • 500 g glatko brašno
  • 3 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • šećer, kristal
  • sol

Prvi nadjev

  • 4 kom luk ,crveni
  • mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • voda
  • 100 g slanina suha, masna
  • sol
  • papar
  • 1 mala žlica mast svinjska, nesoljena

Drugi nadjev

  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Izradite kvasac s malo šećera, brašna i toplog mlijeka te ostavite da se digne. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da se diže na toplom dok se ne udvostruči. Razvaljajte tijesto prema želji - okruglo ili četvrtasto.
  2. Pirjajte luk na malo masti i vode, pred kraj dodajte špek izrezan na kockice. Izmiješajte sastojke za drugi nadjev.
  3. Razvaljajte tijesto i stavite u namašćen lim. Na tijesto najprije rasporedite nadjev od luka, tako da pet centimetara od ruba tijesto ostane prazno. Na to se stavi fila od sira. Rubove tijesta preklopite na nadjev.
  4. Pecite 30-40 minuta na 200°C. Nakon pečenja rub putice prema želji namažite s malo ulja ili margarina. Poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.