gastro postao
                                            
                                        
                                    Tortilje s neodoljivom kombinacijom graha i sira
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 553
Potrebno vam je
- 400 g grah,crveni
 - 6 kom tortilja
 - 1 šalica gouda punomasni
 - 2 kom mladi luk
 - 1 mala žlica sok od limete
 - 2 žlica korijander
 - 1 kom avokado (mesnati dio)
 - 1 kom čili papričica
 - 0.25 šalica taco umak
 - svježe mljeveni papar
 - sol
 
Priprema
- Isperite i ocijedite kuhani grah. Zgnječite ga pa dodajte taco te posolite i popaprite.
 - Stavite tortilje na ravnu površinu. Premažite s malo smjese s grahom, pospite sirom i mladim lukom. Isto napravite s drugom tortiljom pa je stavite na prvu. Poklopite trećom tortiljom. Ponovite postupak za drugu quesadillu.
 - U zdjeli izmiješajte nasjeckani avokado, čili-papričicu, korijandar i sok limete.
 - Zagrijte teflonsku tavu na srednjoj vatri, stavite quesadillu i pecite je od četiri do pet min. Izvadite je iz tave, lagano okrenite i vratite u tavu te pecite još 4-5 min. Isto napravite s drugom. Narežite ih i poslužite sa smjesom od avokada.
 
Izvor Skuhatćute