gastro postao
Tortilje s neodoljivom kombinacijom graha i sira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 553
Potrebno vam je
- 400 g grah,crveni
- 6 kom tortilja
- 1 šalica gouda punomasni
- 2 kom mladi luk
- 1 mala žlica sok od limete
- 2 žlica korijander
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom čili papričica
- 0.25 šalica taco umak
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Isperite i ocijedite kuhani grah. Zgnječite ga pa dodajte taco te posolite i popaprite.
- Stavite tortilje na ravnu površinu. Premažite s malo smjese s grahom, pospite sirom i mladim lukom. Isto napravite s drugom tortiljom pa je stavite na prvu. Poklopite trećom tortiljom. Ponovite postupak za drugu quesadillu.
- U zdjeli izmiješajte nasjeckani avokado, čili-papričicu, korijandar i sok limete.
- Zagrijte teflonsku tavu na srednjoj vatri, stavite quesadillu i pecite je od četiri do pet min. Izvadite je iz tave, lagano okrenite i vratite u tavu te pecite još 4-5 min. Isto napravite s drugom. Narežite ih i poslužite sa smjesom od avokada.
Izvor Skuhatćute