gastro postao
Zdrava Krava odabrala je novi recept tjedna koji im je poslala Hana Matulić iz Zagreba
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 693
Potrebno vam je
- 75 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 90 g maslac, slani
- 80 ml voda
- sol
- alkoholni ocat
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- 150 g krem sir
- 2 kom jaje kokošje
- 220 g mozzarella
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U prosijano brašno dodajte maslac i smrvite ga rukama.
- U sredinu dodajte sol, ocat, prašak za pecivo i zatim vodu te rukom zamijesite gipko tijesto.
- Maslacem premažite kalup promjera 23 cm te na njega ravnomjerno utisnite tijesto.
- Brokulu i cvjetaču operite i razrežite na cvjetiće te stavite kuhati 20 minuta u slanoj vodi.
- Procijedite cvjetaču i brokulu te usitnite vilicom.
- Tijesto stavite na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme povrću dodajte krem sir, sol i papar te provjerite odgovaraju li ti začini.
- Dodajte jaja i sve skupa dobro promiješajte i prelijte preko tijesta.
- Mozzarellu narežite na listiće i posložitebpo vrhu. Kalup prekrijte folijom.
- Nastavite s pečenjem još 20 minuta, skinite foliju, zatim stavite peći još 10 minuta.
Izvor Zdrava Krava