Recepti 1500 prikaza 13. listopada 2014.

Quiche od brokule i cvjetače

Quiche od brokule i cvjetače
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava Krava odabrala je novi recept tjedna koji im je poslala Hana Matulić iz Zagreba

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 693

Potrebno vam je

  • 75 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 90 g maslac, slani
  • 80 ml voda
  • sol
  • alkoholni ocat
  • 0.50 kom prašak za pecivo
  • 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 150 g krem sir
  • 2 kom jaje kokošje
  • 220 g mozzarella
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U prosijano brašno dodajte maslac i smrvite ga rukama.
  2. U sredinu dodajte sol, ocat, prašak za pecivo i zatim vodu te rukom zamijesite gipko tijesto.
  3. Maslacem premažite kalup promjera 23 cm te na njega ravnomjerno utisnite tijesto.
  4. Brokulu i cvjetaču operite i razrežite na cvjetiće te stavite kuhati 20 minuta u slanoj vodi.
  5. Procijedite cvjetaču i brokulu te usitnite vilicom.
  6. Tijesto stavite na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  7. Za to vrijeme povrću dodajte krem sir, sol i papar te provjerite odgovaraju li ti začini.
  8. Dodajte jaja i sve skupa dobro promiješajte i prelijte preko tijesta.
  9. Mozzarellu narežite na listiće i posložitebpo vrhu. Kalup prekrijte folijom.
  10. Nastavite s pečenjem još 20 minuta, skinite foliju, zatim stavite peći još 10 minuta.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.