Recepti 13. listopada 2014.

Quiche od prokulica i gorgonzole

Quiche od prokulica i gorgonzole
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Quiche je jelo koje se može izvesti na mnogo načina, pa tako ovaj put predlažemo prokulice i plavi sir.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 351

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 400 g prokulica
  • 100 g mrkva, crvena
  • 400 ml vrhnje za kuhanje
  • 150 g gorgonzola
  • 1 kom muškatni oraščić
  • sol
  • papar
  • 4 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Očistite prokulice od vanjskih listova. Narežite mrkvu na kockice. Sve operite i prokuhajte u zasoljenoj vodi. Nakon pet minuta izvadite i ostavite sa strane.
  2. Umutite jaja i vrhnje pa dodajte gorgonzolu i začine.
  3. Razvaljajte tijesto u krug i stavite u kalup koji ste malo namastili te pobrašnili.
  4. Po tijestu posložite mrkvu pa prokulice te zaljite smjesom s vrhnjem, jajima i sirom.
  5. Pecite oko pola sata na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.