gastro postao
Jednostavna salata neodoljivog okusa
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 1 kom radič, crveni
- 1 kom endivija
- 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 0.50 kom luk ,crveni
- 8 kom smokve zelene, zrele
- 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 mala žlica vinski ocat
- 1 prstohvat mljeveni cimet
- 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
- 2 žlica đumbir, korijen
- 2 kom nar
Priprema
- Operite radič i endiviju i dobro ocijedite. Veće listove salate natrgati na komadiće.
- Ogulite naranče i razdvojite kriške, odbacujući srčiku. Stavite u veliku zdjelu s kolutićima luka, listovima salate i smokvama. 8 četvrtina smokve ostavite po strani.
- U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat, cimet, narančin sok i đumbir. Začinite solju i paprom. Prelijte preko salate i lagano promiješajte.
- Preostale četvrtine smokve rasporedite po salati i po želji pospite zrnjem nara prije posluživanja.