Recepti 13. listopada 2014.

Radič sa smokvama i đumbirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna salata neodoljivog okusa

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 1 kom radič, crveni
  • 1 kom endivija
  • 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 8 kom smokve zelene, zrele
  • 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 mala žlica vinski ocat
  • 1 prstohvat mljeveni cimet
  • 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 2 žlica đumbir, korijen
  • 2 kom nar

Priprema

  1. Operite radič i endiviju i dobro ocijedite. Veće listove salate natrgati na komadiće.
  2. Ogulite naranče i razdvojite kriške, odbacujući srčiku. Stavite u veliku zdjelu s kolutićima luka, listovima salate i smokvama. 8 četvrtina smokve ostavite po strani.
  3. U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat, cimet, narančin sok i đumbir. Začinite solju i paprom. Prelijte preko salate i lagano promiješajte.
  4. Preostale četvrtine smokve rasporedite po salati i po želji pospite zrnjem nara prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.