gastro postao
Unesite dašak proljeća kroz mirise i okuse neodoljivih i zdravih šparoga
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 602
Potrebno vam je
- 500 g glatko brašno
- 4 kom jaje kokošje
- sol
- 0.50 l vrhnje za kuhanje
- 1 vezica šparoge, divlje
- rakovica
- vlasac ( listovi)
- mascarpone
- maslac, slani
Priprema
- Domaće raviole napravite tako da umijesite tijesto od 500 grama glatkog brašna koje ste prosijali, četiri jaja i malo soli. Umijesite glatko tijesto.
- Razvaljajte ga te režite krugove. Možete upotrijebiti čašu nemate li rezalicu ili kalup za raviole.
- Rakovicu skuhajte u poklopljenom loncu, ocijedite i očistite. Umiješajte meso s mascarponeom i sitno sjeckanim vlascem. Posolite i poparite po ukusu te sve dobro promiješajte.
- Smjesu grabite žličicom i punite raviole. Preklopite ih i na spojevima pritisnite vilicom. Kako se ne bi otvarali tijekom kuhanja rubove možete namazati žumanjkom.
- Šparoge očistite, otrgnite mekane vrhove te pržite na maslacu. Sotirane šparoge usitnite u blenderu do fine kreme uz dodatak vrhnja i začina.
- Raviole uvaljajte u dobiveni umak, zagrijte na srednjoj vatri te servirajte.
Unesite dašak proljeća kroz mirise i okuse neodoljivih i zdravih šparoga
Izvor Tomislav Gretić