gastro postao
Tradicionalna talijanska tjestenina odlično se slaže s umakom od kozica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 169
Nadjev za raviole
- 1 žlica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom jaje kokošje
- muškatni oraščić
Umak
- 2 žlica bešamel umak
- 2 žlica zobeno vrhnje
- parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- svježi timijan
- muškatni oraščić
Potrebno vam je
- 150 g kozica velika
Priprema
- Napravite klasično tijesto za raviole, ako želite da bude zeleno u tijesto se doda kopriva ili špinat. Po želji ih skuhajte u običnoj vodi, ne treba ju soliti.
- Kozice mogu biti i zaleđene ili svježe. Prokuhajte ih 3-5 minuta u vodi, očistite i dodate u umak.
- Umak napravite od bešamela (može biti i gotov iz tetrapaka , ali ja ga uvijek sama napravim), zobenog vrhnja (odokativno – po potrebi), malo parmezana, sol, papar, timijan – vrlo malo, muškatni oraščić – ali ne u prahu nego ga friško naribajte, po potrebi dodajte vode, ovisno o tome koliko želite da umak bude gust.
- Na kraju sve pomiješajte, raviole i umak, servirajte na tanjur i posipajte svježim peršinom.