Recepti 13. listopada 2014.

Ravioli u umaku od kozica

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalna talijanska tjestenina odlično se slaže s umakom od kozica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 169

Nadjev za raviole

  • 1 žlica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom jaje kokošje
  • muškatni oraščić

Umak

  • 2 žlica bešamel umak
  • 2 žlica zobeno vrhnje
  • parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • svježi timijan
  • muškatni oraščić

Potrebno vam je

  • 150 g kozica velika

Priprema

  1. Napravite klasično tijesto za raviole, ako želite da bude zeleno u tijesto se doda kopriva ili špinat. Po želji ih skuhajte u običnoj vodi, ne treba ju soliti.
  2. Kozice mogu biti i zaleđene ili svježe. Prokuhajte ih 3-5 minuta u vodi, očistite i dodate u umak.
  3. Umak napravite od bešamela (može biti i gotov iz tetrapaka , ali ja ga uvijek sama napravim), zobenog vrhnja (odokativno – po potrebi), malo parmezana, sol, papar, timijan – vrlo malo, muškatni oraščić – ali ne u prahu nego ga friško naribajte, po potrebi dodajte vode, ovisno o tome koliko želite da umak bude gust.
  4. Na kraju sve pomiješajte, raviole i umak, servirajte na tanjur i posipajte svježim peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.