gastro postao
Domaći raženi kruh savršeno prija za doručak ili večeru s kajganom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 724
Kruh
- 400 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
- 400 g glatko brašno
- 1 kom kvasac, svježi
- 2 žlica sjemenke, bućine
- 1 žlica sol
- 3 dl voda
Cvrtje (kajgana)
- 10 kom jaje kokošje
- sol
- 1 žlica mast svinjska, nesoljena
Priprema
- Zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite ga da se diže pola sata. Zagrijte pećnicu na 180°C. Prije pečenja zarežite tijesto nožem. Pecite oko 45 minuta, a kada ga izvadite iz pećnice, prekrijte ga vlažnom krpom.
- Za kajganu dobro razmutite deset jaja u posudi. Posolite prema želji. U tavi rastopite i zagrijte mast. Kad bude vrela, izlijte razmućena jaja i ispržite.
Izvor Skuhatćute