Recepti 03. listopada 2014.

Raženi kruh s bučinim sjemenkama i cvrtje

kruh
foto: Karolina Grabowska/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći raženi kruh savršeno prija za doručak ili večeru s kajganom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 724

Kruh

  • 400 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
  • 400 g glatko brašno
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 2 žlica sjemenke, bućine
  • 1 žlica sol
  • 3 dl voda

Cvrtje (kajgana)

  • 10 kom jaje kokošje
  • sol
  • 1 žlica mast svinjska, nesoljena

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite ga da se diže pola sata. Zagrijte pećnicu na 180°C. Prije pečenja zarežite tijesto nožem. Pecite oko 45 minuta, a kada ga izvadite iz pećnice, prekrijte ga vlažnom krpom.
  2. Za kajganu dobro razmutite deset jaja u posudi. Posolite prema želji. U tavi rastopite i zagrijte mast. Kad bude vrela, izlijte razmućena jaja i ispržite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.