Recepti 01. ožujka 2017.

Razveselite se složencem od tjestenine i gljiva

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i brz, a tako bogat i kremast. Složenac od gljiva i tjestenine stvoren je za današnji dan!

Utoplite se i sakrijte daleko od kiše, pripremite sebi tanjur tople tjestenine s gljivama i uživajte u jedinstvenim okusima današnjeg ručka. Trebat će vam malo spretnosti kod pripreme savršeno gustog bešamela, a zatim će sve krenuti lakše. Skuhajte tjesteninu, pirjajte omiljene vrste gljiva i naribajte sir. Sve povežite finim umakom, zapecite i opustite se uz sjajan obrok i čašu vina.

Potrebno vam je:

  • 500 g različitih gljiva
  • 1 glavica luka
  • 500 g tjestenine
  • 6 žlica maslaca
  • 4 žlice brašna
  • 600 ml mlijeka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 150 g ribanog sira
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. Luk i gljive nasjeckajte.
  3. Dvije žlice maslaca otopite u posudi.
  4. Dodajte brašno, pomiješajte tako da se stvori pasta.
  5. Dodajte mlijeko pa dobro pomiješajte pjenjačom.
  6. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, sol i papar i maknite s vatre.
  7. U većoj tavi otopite ostatak maslaca, dodajte luk, pustite da se zastakli pa dodajte gljive.
  8. Začinite soli i paprom.
  9. Kuhajte oko pet minuta.
  10. Ubacite u bešamel, dobro pomiješajte pa dodajte veći dio sira.
  11. Ubacite sjeckani peršin.
  12. Ostatak sačuvajte za posipanje po vrhu.
  13. Umiješajte kuhanu tjesteninu, dobro povežite.
  14. Pospite sirom.
  15. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.