gastro postao
Jednostavan i brz, a tako bogat i kremast. Složenac od gljiva i tjestenine stvoren je za današnji dan!
Utoplite se i sakrijte daleko od kiše, pripremite sebi tanjur tople tjestenine s gljivama i uživajte u jedinstvenim okusima današnjeg ručka. Trebat će vam malo spretnosti kod pripreme savršeno gustog bešamela, a zatim će sve krenuti lakše. Skuhajte tjesteninu, pirjajte omiljene vrste gljiva i naribajte sir. Sve povežite finim umakom, zapecite i opustite se uz sjajan obrok i čašu vina.
Potrebno vam je:
- 500 g različitih gljiva
- 1 glavica luka
- 500 g tjestenine
- 6 žlica maslaca
- 4 žlice brašna
- 600 ml mlijeka
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 150 g ribanog sira
- 2 žlice sjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu.
- Luk i gljive nasjeckajte.
- Dvije žlice maslaca otopite u posudi.
- Dodajte brašno, pomiješajte tako da se stvori pasta.
- Dodajte mlijeko pa dobro pomiješajte pjenjačom.
- Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, sol i papar i maknite s vatre.
- U većoj tavi otopite ostatak maslaca, dodajte luk, pustite da se zastakli pa dodajte gljive.
- Začinite soli i paprom.
- Kuhajte oko pet minuta.
- Ubacite u bešamel, dobro pomiješajte pa dodajte veći dio sira.
- Ubacite sjeckani peršin.
- Ostatak sačuvajte za posipanje po vrhu.
- Umiješajte kuhanu tjesteninu, dobro povežite.
- Pospite sirom.
- Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Dobar tek!