Recepti 499 prikaza 09. listopada 2014.

Rebarca na američki način

gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato je da su Amerikanci obožavatelji rebarca pa tako znaju i najbolje načine kako ih pripremiti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 632

Marinada

  • 0.25 šalica med, vrcani
  • 0.25 šalica soja umak
  • 3 žličica ulje sezamovo
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 5 režanj češnjak
  • 0.25 žličica čili u prahu
  • 0.25 šalica luk ,crveni
  • 1 kom kruška (cijela)

Ostalo

  • 1000 g junetina 
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 kom mladi luk

Priprema

  1. Pomiješajte sve sastojke za marinadu ( kruška neka bude na sitno nasjeckana, a korijen đumbira veličine do 2 cm ) s mesom i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
  2. Pripremite roštilj i pržite juneća rebrica nekoliko minuta sa svake strane. Kad je gotovo, pospite ga preprženim sezamom i nasjeckanim mladim lukom.

Poznato je da su Amerikanci obožavatelji rebarca pa tako znaju i najbolje načine kako ih pripremiti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.