gastro postao
Predjelo od tune s bosiljkom, parmezanom i pinjolima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 553
Potrebno vam je
- 6 list tijesto za savijače
- 1 kom tuna, konz. u ulju
- 150 ml ulje maslinovo
- 30 g pinjoli
- 2 režanj češnjak
- 1 kom bosiljak, vezica
- 1 vezica peršin, list
- 30 g parmezan
- sol
- papar
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Pripremite pesto tako da u električnoj sjeckalici ili mužaru pomiješate pinjole, češnjak, bosiljak, peršin, parmezan, sol i papar. Ulje postupno dodajte izmiksanom umaku, dok ne dobijete umak gustoće majoneze.
- Tunjevinu ocijedite i lagano zgnječite komade fileta vilicom. Pećnicu zagrijte na 180°C. Lim obložite papirom za pečenje. Na pravokutnike, koje ste napravili od kora, stavite po dvije žličice nadjeva i žličicu tunjevine. Rubove premažite jajetom i zarolajte.
- Pripremljene rolice posložite na lim za pečenje, premažite jajetom i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor Skuhatćute