Recepti 03. listopada 2014.

Riblje rolice s pestom

gastro postao gastro.24sata.hr
Predjelo od tune s bosiljkom, parmezanom i pinjolima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 553

Potrebno vam je

  • 6 list tijesto za savijače
  • 1 kom tuna, konz. u ulju
  • 150 ml ulje maslinovo
  • 30 g pinjoli
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • 1 vezica peršin, list
  • 30 g parmezan
  • sol
  • papar
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Pripremite pesto tako da u električnoj sjeckalici ili mužaru pomiješate pinjole, češnjak, bosiljak, peršin, parmezan, sol i papar. Ulje postupno dodajte izmiksanom umaku, dok ne dobijete umak gustoće majoneze.
  2. Tunjevinu ocijedite i lagano zgnječite komade fileta vilicom. Pećnicu zagrijte na 180°C. Lim obložite papirom za pečenje. Na pravokutnike, koje ste napravili od kora, stavite po dvije žličice nadjeva i žličicu tunjevine. Rubove premažite jajetom i zarolajte.
  3. Pripremljene rolice posložite na lim za pečenje, premažite jajetom i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.