gastro postao
Složenac od ribe za ljubitelje egzotičnih okusa
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 264
Potrebno vam je
- 3 kriška kruh pšenični, bijeli
- 325 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 30 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 1 kom luk ,crveni
- 600 g oslić
- 65 g grožđice
- 10 g curry
- 2.50 g kurkuma
- 2.50 g kumin, mljeveni
- 0.50 dl limunov sok
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 list lovorov list
Priprema
- Natopite kruh u mlijeku, a luk popržite na margarinu.
Kurkumu i curry u prahu možete pomiješati sa šećerom, octom i solju pa dodati prethodno pirjanom luku. Tome dodajte ribu, kruh i jaja te, prema želji, sušeno voće. Složenac s ribom možete ukrasiti i bademima.
- Izmiješajte luk, filete ribe, grožđice, curry u prahu, začine i limunov sok. Ocijedite kruh i sačuvajte mlijeko pa kruh dodajte smjesi s ribom. Začinite sve i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
- Izmiješajte jaja i mlijeko te time prelijte smjesu. Ukrasite lovorovim listovima i pecite 45-50 minuta na 190°C ili dok se ne napravi korica.
Izvor Skuhatćute