Recepti 03. listopada 2014.

Riblji bobotie

gastro postao gastro.24sata.hr
Složenac od ribe za ljubitelje egzotičnih okusa

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 264

Potrebno vam je

  • 3 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 325 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 30 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 600 g oslić
  • 65 g grožđice
  • 10 g curry
  • 2.50 g kurkuma
  • 2.50 g kumin, mljeveni
  • 0.50 dl limunov sok
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 list lovorov list

Priprema

  1. Natopite kruh u mlijeku, a luk popržite na margarinu.Kurkumu i curry u prahu možete pomiješati sa šećerom, octom i solju pa dodati prethodno pirjanom luku. Tome dodajte ribu, kruh i jaja te, prema želji, sušeno voće. Složenac s ribom možete ukrasiti i bademima.
  2. Izmiješajte luk, filete ribe, grožđice, curry u prahu, začine i limunov sok. Ocijedite kruh i sačuvajte mlijeko pa kruh dodajte smjesi s ribom. Začinite sve i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  3. Izmiješajte jaja i mlijeko te time prelijte smjesu. Ukrasite lovorovim listovima i pecite 45-50 minuta na 190°C ili dok se ne napravi korica.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.