Recepti 13. listopada 2014.

Riža sa šafranom

Riža sa šafranom
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižoto koji će vas svojom intezivnom bojom osvojiti već na prvi pogled

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 13

Potrebno vam je

  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica riža, nepolirana
  • 1 šalica voda
  • 1 šalica vino bijelo
  • sol
  • šafran

Priprema

  1. Na maslacu prepržite sitno isjeckani crveni luk, dodajte veliku šalicu riže i pustite da riža postane staklasta.
  2. Zatim dodajte jednu šalicu tople vode i jednu šalicu slatkog bijelog vina, posolite i na vrhu noža dodajte sitno usitnjeni šafran. Poklopite i pustite da kuha poklopljeno na maloj vatri 20 minuta.
  3. Kad je gotovo riža ostaje na suhom bez vode. Servirajte povrće i rižu bez miješanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.