gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovaj jednostavan rižot uvijek možete pripremiti kao slasno glavno jelo.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1979
Potrebno vam je
- 6 kom slanina suha, masna
 - 3 šalica pileći temeljac
 - 25 g maslac, neslani
 - 1 žlica ulje maslinovo
 - 1 kom luk ,bijeli
 - češnjak
 - 1.50 šalica riža,arborio
 - 0.50 šalica wine makers of croatia bijelo vino
 - 2 šalica bob, suhi
 - 100 g mladi špinat
 - 0.50 g parmezan
 
Priprema
- Zagrijte tavu i popržite slaninu. Ocijedite. Zagrijte temeljac sa šalicom hladne vode, a kad zakuha, smanjite plamen i pustite da još malo krčka. U tavi zagrijte maslac, dodajte usitnjeni luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje minutu. Ulijte vino i pustite da zakuha. Kuhajte dok se vino ne upije.
 - Zagrijte temeljac sa šalicom hladne vode, a kad zakuha, smanjite plamen i pustite da još malo krčka. U tavi zagrijte maslac, dodajte usitnjeni luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte uz miješanje minutu. Ulijte vino i pustite da zakuha. Kuhajte dok se vino ne upije.
 
Izvor Skuhatćute