gastro postao
Pripremite rižot na malo drugačiji način i u malo drugačijoj boji
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1824
Potrebno vam je
- 500 g cikla
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g riža, dugog zrna
- 150 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 700 ml povrtni temeljac
- 1 prstohvat parmezan
- 1 prstohvat kopar
Priprema
- Ciklu ogulite, narežite na ploške, prelijte žlicom ulja i pecite 60 minuta na 180°C. Na ulju i maslacu propirjajte luk i češnjak, ubacite rižu pa kuhajte podlijevajući vrućim temeljcom i vinom.
- Ciklu zgnječite u pire i umiješajte u rižu dodajući parmezan. Pospite koprom.