gastro postao
                                            
                                        
                                    Pripremite rižot na malo drugačiji način i u malo drugačijoj boji
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1824
Potrebno vam je
- 500 g cikla
 - 2 žlica ulje maslinovo
 - 1 žlica maslac, slani
 - 1 kom luk ,crveni
 - 250 g riža, dugog zrna
 - 150 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
 - 700 ml povrtni temeljac
 - 1 prstohvat parmezan
 - 1 prstohvat kopar
 
Priprema
- Ciklu ogulite, narežite na ploške, prelijte žlicom ulja i pecite 60 minuta na 180°C. Na ulju i maslacu propirjajte luk i češnjak, ubacite rižu pa kuhajte podlijevajući vrućim temeljcom i vinom.
 - Ciklu zgnječite u pire i umiješajte u rižu dodajući parmezan. Pospite koprom.