gastro postao
Temeljac možete pripremiti od sušenih gljiva (na primjer, vrganja) koje ostavite da se namaču u vodi oko dvadeset minuta. Nemojte ih cijediti, nego gljive s vodom koja daje bogatiji okus iskoristite za podlijevanje rižota.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 37
Potrebno vam je
- 400 g gljive miješane, razne
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 0.50 čaša vino bijelo
- povrtni temeljac
- peršin, list
- parmezan
- ulje maslinovo
- maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- šafran
- voda
Priprema
- Očistite gljive i izrežite ih na ploške. Popržite luk i češnjak na ulju i malo maslaca pa dodajte gljive i nakon nekoliko minuta rižu. Podlijte bijelim vinom i šafranom rastopljenim u vodi pa kratko kuhajte na jakoj vatri.
- Smanjite vatru i nastavite kuhati, dodajući temeljac, neprestano miješajući. Kad je riža gotova, dodajte peršin te začinite solju i paprom pa dobro promiješajte. Dodajte preostali maslac i nariban parmezan pa promiješajte da se sve sjedini.
- Ostavite da odstoji poklopljeno nekoliko minuta prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute