Recepti 03. listopada 2014.

Rižot s gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Temeljac možete pripremiti od sušenih gljiva (na primjer, vrganja) koje ostavite da se namaču u vodi oko dvadeset minuta. Nemojte ih cijediti, nego gljive s vodom koja daje bogatiji okus iskoristite za podlijevanje rižota.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 37

Potrebno vam je

  • 400 g gljive miješane, razne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 čaša vino bijelo
  • povrtni temeljac
  • peršin, list
  • parmezan
  • ulje maslinovo
  • maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šafran
  • voda

Priprema

  1. Očistite gljive i izrežite ih na ploške. Popržite luk i češnjak na ulju i malo maslaca pa dodajte gljive i nakon nekoliko minuta rižu. Podlijte bijelim vinom i šafranom rastopljenim u vodi pa kratko kuhajte na jakoj vatri.
  2. Smanjite vatru i nastavite kuhati, dodajući temeljac, neprestano miješajući. Kad je riža gotova, dodajte peršin te začinite solju i paprom pa dobro promiješajte. Dodajte preostali maslac i nariban parmezan pa promiješajte da se sve sjedini.
  3. Ostavite da odstoji poklopljeno nekoliko minuta prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.