Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto i juha od šparoga na način Zlatka Galla

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu šparoga na najbolji mogući način

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1075

Potrebno vam je

  • 2 vezica šparoge, divlje
  • 6 režanj češnjak
  • 4 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 2 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 400 g slanutak, kuhani ekozona
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • zeleni papar

Priprema

  1. Šparogama otkinite meke dijelove, a preostale stabljike stavite u zdjelu te skuhajte u 700 ml vode.
  2. Ohladite pa sa svakom stabljikom prođite između prstiju da odvojite zeleni dio. Stabljike bacite, a juhu sa zelenim dijelovima propasirajte.
  3. Dodajte polovinu češnjaka i kuhani slanutak pa ugrijte, zauljite, posolite te poslužite kao juhu.
  4. Rižu propirjajte u dubljoj tavi s malo nasjeckanog češnjaka i peršina pa podlijte sa 100 ml juhe od šparoga. Dodajte vrhove šparoga i malo vina pa kuhajte uz povremeno podlijevanje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.