gastro postao
Iskoristite sezonu šparoga na najbolji mogući način
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1075
Potrebno vam je
- 2 vezica šparoge, divlje
- 6 režanj češnjak
- 4 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 1 mala žlica peršin, list
- 2 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 400 g slanutak, kuhani ekozona
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- zeleni papar
Priprema
- Šparogama otkinite meke dijelove, a preostale stabljike stavite u zdjelu te skuhajte u 700 ml vode.
- Ohladite pa sa svakom stabljikom prođite između prstiju da odvojite zeleni dio. Stabljike bacite, a juhu sa zelenim dijelovima propasirajte.
- Dodajte polovinu češnjaka i kuhani slanutak pa ugrijte, zauljite, posolite te poslužite kao juhu.
- Rižu propirjajte u dubljoj tavi s malo nasjeckanog češnjaka i peršina pa podlijte sa 100 ml juhe od šparoga. Dodajte vrhove šparoga i malo vina pa kuhajte uz povremeno podlijevanje.
Izvor Skuhatćute