Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od šipka s jakobovim kapicama

Rižoto od šipka s jakobovim kapicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija riže, nara i Jakobovih kapica nas je iskreno oduševila

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 593

Potrebno vam je

  • 12 kom jakopska kapica
  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 50 g maslac, slani
  • 0.10 l vino bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom dalmatinski šipak
  • 150 g rukola
  • 0.50 l aceto balsamico
  • 0.50 l ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U posudu na malo masnoće stavimo sitno sjeckani luk da se prži. Zatim dodajemo rižu i sve zajedno još malo pržimo.
  2. Podlijemo bijelim vinom i temeljcem (ili vodom) i lagano pirjamo. Začinimo.
  3. Kad je riža već pri kraju gotova, dodajemo sjemenke šipka koje smo odvojili i lagano premiješamo. Pri kraju dodamo malo maslaca i sve sjedinimo.
  4. Jakobove kapice, koje smo prethodno očistili i dobro isprali od pijeska, prepržimo na maslacu uz dodatak malo maslinovog ulja.
  5. Serviramo kao da na podlogu stavljamo salatu od rikule koju smo pomiješali s ostatkom šipka, aceta balsamica, soli, papra i maslinovog ulja.

Kombinacija riže, nara i Jakobovih kapica nas je iskreno oduševila

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.