Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto sa šafranom na mornarski

gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu ovog zdravog i jednostavnog rižota bit će vam potrebno svega pola sata

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 7

Potrebno vam je

  • 40 g kozica velika
  • 40 g dagnja
  • 40 g riža, polirana (ili brašno )
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom peršin, list
  • šafran
  • 1 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Sitno nasjeckati češnjak i popržiti na maslinovom ulju, dodati kozice i dagnje te sol, papar i peršin, sve pirjati 15 min.
  2. Dodati očišćenu rajčicu nasjeckanu na kocke, lagano promiješati.
  3. U drugoj posudi u slanoj vodi skuhati rižu koju je potrebno ocijediti i dodati kozicama i dagnjama.
  4. Dodati šafran i lagano dolijevati dok se kuha do poželjne tvrdoće zrna riže.

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.